Xiaomi Mi Reader Tanıtıldı – Tüm Özellikleri

Xiaomi Mi Reader

Geçtiğimiz günlerde Xiaomi’nin yeni bir okuma cihazını sunacağını belirtmiştik. Firmanın e-kitap okuyucu cihazı olarak gelmesi beklenen yeni tablet modelinin tanıtımı yapıldı. Xiaomi Mi Reader adıyla tanıtımı yapılan yeni serinin, kitap severler için vazgeçilmez ürünlerden biri olacağını söylemek yanlış olmaz. Hem tasarımı konusunda hem de teknik özellikler kısmında dikkat çeken ve kitap okumayı daha eğlenceli hale getirecek olan serinin detaylarından söz edelim.

Xiaomi Mi Reader Tasarımı

E-kitap okuyucunun tasarımından söz ederek başlayalım. Tam bir tablet tasarımına sahip olan serinin dış çerçeveler kısmında kalın bir yapısı var. Özellikle alt çerçevenin çok daha geniş olduğunu görüyoruz. Bunun nedeni ise tabletin elde kolay kavranmasını sağlamak. Tableti elinize alıp kitap okuduğunuzu düşünün.

Çerçevelerin ince olması, elinizin sürekli ekrana temas etmesine ve bunun da sayfaları değiştirme gibi olumsuzluklara neden olması muhtemel. İşte Xiaomi Mi Reader bu sorunu yaşatmayacak bir tasarımla geliyor. Ekran kısmında elinizi kolayca yerleştirebileceğiniz çerçeve yapısı dikkat çekiyor. Serinin boyutlarından da söz etmek gerekiyor.

Ölçüler: 159.2 X 116 X 8.3 mm. Genel olarak ince bir seriyle karşı karşıya olduğumuzu da ekleyelim.

Xiaomi Mi Reader Teknik Özellikler

Bir e-kitap modelinde çok yüksek teknik özellikler beklemeyebilirsiniz. Fakat yine de kullanışlı bir seri sunulması adına bazı teknik özelliklerin öne çıkarılması gerekiyor. Özellikle okuma kısmında daha iyi sonuçlar sunulması adına bu seride 6 inçlik bir ekran sunulduğunu görmekteyiz.

İlginizi Çekebilir: Xiaomi Nano Akvaryumu Tanıtıldı

6 inçlik ekranların okuma görevi konusunda en iddialı değerleri sunduğunu da ekleyelim. HD görüntü özelliğine sahip olan seri, 24 farklı ekran parlaklık değerine sahip. 24 farklı ekran parlaklık değerinin sunulmuş olması, yine okuma performansının arttırılması adına önemli bir değer. Kullanıcının gözüne göre en iyi parlaklık değerini seçmesi ve rahat bir okuma yapması sağlanmış durumda.

Ekranın çözünürlük değeri ise HD olarak açıklandı. Yine ekranın %90 oranında monoton ekran parlaklığının sağlandığı bir cihaz arayüzünün sunulduğunu da ekleyelim. Ayrıca elektronik mürekkep teknolojisinin desteklenmiş olduğunu da ekleyelim.

Yine bu düzenleme de ekranda yazıların daha net görüntülenmesini sağlayacak bir düzenleme olarak gösterilebilir. Aynı düzenlemenin Amazon Kinde e-okuyucu modelinde yapıldığını ve Amazon’un bu şekilde liderliği eline aldığını görmüştük.

Teknik özellikler kısmında işlemci bölümüne geçtiğimiz zaman ise Allwinner B300 işlemcilerini görüyoruz. Görev odaklı işlemci 1.8 GHz hızında çalışıyor. Zaten amaç e-kitap okuyucu sunulması. Haliyle çok yüksek bir işlemci modeli beklenmiyor. RAM kısmında da yine aynı değeri görüyoruz. RAM kısmında da 1 GB RAM bellek miktarına yer veriliyor. Xiaomi Mi Reader hafıza olarak ise 16 GB ile geliyor.

Android 8.1 işletim sistemiyle çalışan serinin 1800 mAh değerinde bataryası var ve ekran teknolojisi, sayesinde batarya uzun süre dayanabilmekte. Ayrıca 1,5A hızlı şarj sunulduğunu da görmekteyiz. Şarj için yine diğer tablet modellerinde olduğu gibi USB Type C bağlantısına yer veriliyor.

ilginizi Çekebilir: Xiaomi Isıtıcı Bardak Modeli Duyuruldu

Gelelim en önemli noktaya. Xiaomi Mi Reader serisinin desteklediği formatlar arasında TXT, EPUB, DOC ve PDF formatları bulunuyor. Office uygulamalarının tamamın açabilen seri, WPS desteğine de sahip.

Tüm bu özellikleriyle 18 Aralık tarihinde satışa çıkacak olan seri 486 TL’ye denk gelen bir fiyata sahip olacak. Tabii ki bu fiyata vergiler dahil değil. Ayrıca modelin ülkemizde satılıp satılmayacağı kesin değil. İlk etapta satışlar Çin genelinde yapılacak.