Xiaomi Mi Note 10 Tanıtıldı – Özellikleri

Xiaomi, son günlerde en aktif olan markalardan biri olarak biliniyor. Marka sürekli olarak yeni akıllı telefonlarını tanıtıyor. Dün markanın Xiaomi Mi CC9 Pro akıllı telefonlarını tanıttığını duyurmuştuk. Yeni akıllı telefonun tanıtılmasının hemen ardından şimdi ise Xiaomi Mi Note 10 modelinin duyurusu yapıldı.

Xiaomi Mi Note 10 akıllı telefonlarının özelliklerine geçeceğiz ancak yeni modelin özelliklerine geçmeden bir detaydan söz edelim. Aslında bu model Mi CC9 Pro modelinin birebir aynısı. Tek fark sunuldukları pazar. Bir telefon Çin içerisinde tanıtılırken Mi Note 10 modeli Avrupa pazarında satışa çıkacak. Bunu belirttikten sonra geçelim özelliklere.

Xiaomi Mi Note 10 Tasarımı Nasıl?

Yeni akıllı telefonun tasarım kısmında farkı yok. Ana modelde olduğu gibi bu modelde de arka tarafta çoklu kamera kullanımına yer veriliyor. Arka kısımda üst üste sıralı olan 5 kamera var. Bunlardan 3 tanesi belirlenen bir kamera alanının içerisinde hemen altında geniş bir kamera daha var ve en alt kısımda da son kamera yer alıyor. Bu tasarım dediğimiz gibi CC9 Pro modelinde gördüğümüz tasarım.

İlginizi Çekebilir: Xiaomi Mi CC9 Pro Tanıtıldı – Tüm Özellikleri

Ön kısımda ise su damlası çentik alanı ortaya çıkıyor. Telefonun su damlası çentik alanı üzerinde tek bir kamera var. Geri kalan kısımlarda çerçevelerden kurtulmak adına önemli bir düzenleme yapılmış. Geri kalan kısımlarda kavisli ekran kullanıldığı görülüyor. Hem alt kısımda hem de üst kısımda çerçevesiz bir yapı söz konusu.

Xiaomi Mi Note 10 Teknik Özellikler

Tasarım kısmında zaten aynı model sunuluyor ancak teknik özellikler kısmında da fark olacağını düşünebilirsiniz. Hemen belirtelim ki teknik özellikler kısmında da fark söz konusu değil. Akıllı telefonun içerisinde tıpkı CC9 Pro modelinde olduğu gibi Snapdragon 730G işlemcileri yer alıyor.

Yani telefon Xiaomi Mi Note 10 adıyla Avrupa pazarında da Snapdragon 730G işlemcilerini kullanacak. 8 nm üretim sürecinden geçen işlemcilerin genel olarak yüksek performans sunmasını bekliyoruz.

RAM kısmına geçtiğimiz zaman ise serinin 6 GB ve 8 GB RAM seçeneklerini sunduğunu göreceğiz. Her iki seçenekte Avrupa pazarında satışa sunulacak. İki modelin depolama alanı seçenekleri de 128 GB ve 256 GB olarak belirlenmiş durumda.

Ekran kısmına geçtiğimiz zaman Xiaomi Mi Note 10 akıllı telefonlarının 6.47 inçlik bir panel kullandığını görüyoruz. Full HD+ çözünürlük değerine sahip olan panel, Super AMOLED ve gerçekten başarılı bir görüntü deneyimi sunuyor.

Kamera kısmına geçtiğimiz zaman ise 108 MP f/1.7 diyafram açıklık değerine sahip olan bir ana kamera görüyoruz. Bu kameranın yanında 20 MP + 12 MP + 5  MP + 2 MP, 4 adet daha arka kamera bulunuyor. Açıkçası burada Samsun ile Xiaomi markasının iş birliğini görüyoruz. Ön kısa baktığımı zaman ise yeni akıllı telefonların 32 MP değerinde tek bir ön kamera ile geldiğini ekleyelim. Bu kamera f/2.0 diyafram açıklık değerinde.

5260 mAh değerinde bataryası ve 30W hızlı şarj desteği gibi artılarla beraber Xiaomi Mi Note 10 modelinin Avrupa fiyatı ise 360 Euro olarak açıklandı. Fiyat 399 dolara denk geliyor ve kısa süre sonra satışların başlaması bekleniyor.