Xiaomi Mi Note 10 Pro Kamera Puanları Ortaya Çıktı

Xiaomi Mi Note 10 Pro

Xiaomi Mi Note 10 Pro, Çin’de satışa sunulacak olan ismi ile CC9 Pro akıllı telefonlarının tanıtımı gerçekleştirildi. Kısa süre önce yeni akıllı telefon modelleri için tanıtımın yapıldığını ve telefonların tüm özelliklerinin açıklandığını belirtmiştik.

Yenilikleri merakla beklenen telefonların en çok dikkat çeken kısmı ise kameraları olmuştu. Xiaomi Mi Note 10 Pro akıllı telefonlarında 108 MP gibi iddialı bir arka kamera karşımıza çıktı. Bunun yanında toplamda 5 arka kameranın kullanılması da yeni serinin öne çıkmasını sağladı ve kameralar konusunda meraklı bir bekleyiş oluşturmasına neden oldu.

Xiaomi Mi Note 10 Pro Kamera Puanı Nasıl?

Xiaomi, bu konuda iddialı olduklarını daha tanıtım bitmeden aktarmıştı. Marka tanıtım sırasında yeni akıllı telefonlarının DxOMark kamera değerlendirmesini yayınladı. Kameralardan söz ederken derecelendirme açıklandı ve Xiaomi Mi Note 10 Pro modelinin ne kadar başarılı bir kamera performansı ortaya koyduğunu gördük.

İlginizi Çekebilir: Xiaomi Mi Note 10 Tanıtıldı – Özellikleri

Derecelendirmeye göre yeni serinin kamera puanı 121. Daha önce bu puanı görmüştük. Hemen hemen aynı derecelendirme alan ve 121 puana sahip olan bir diğer telefon ise Huawei P30 Pro akıllı telefonları. Yani listede iki modelin liderliği paylaştığını söylemek yanlış olmaz.

Söz konusu akıllı telefon modellerinin puanının daha yüksek olmasını engelleyen ise video çekimi oldu. Öyle ki telefonların video çekiminde 102 puan aldığını gördük. Bu rakam genel ortalamada yeni modelin 121 puanda kalmasına neden olmuş.

Eğer video konusunda bir tık daha iyi bir performans gösterilseydi ortalama puanın Huawei P30 Pro akıllı telefonlarından daha yüksek olduğunu görmek mümkün olacaktı. Öyle ki fotoğraf çekim puanından Xiaomi Mi Note 10 Pro akıllı telefonu 130 puan almayı başardı. Genel değerlendirmede P30 Pro modelinin üstte olmasının ana nedeni video derecelendirmesi.