Xiaomi Mi Note 10 Kamerası Rakiplerini Geride Bıraktı

Xiaomi Mi Note 10

Avrupa pazarına özel isimle gelen Xiaomi Mi Note 10 akıllı telefonları için yavaş yavaş değerlendirmeler yapılmaya başlandı. İlk olarak yeni seri akıllı telefon modellerinin kameraları ele alındı. Öyle ki telefonun 5 arka kamerası bulunuyor ve arka kamera kısmında sunulan 5 kamera oldukça dikkat çekici özelliklerle beraber geliyor.

108 MP ana kamerasıyla dikkat toplayan yeni akıllı telefonların, DxOMark testlerinde de ne kadar başarılı olduğu ortaya çıkmaya başladı. Diğer amiral gemisi akıllı telefon rakiplerine göre serinin kamera puanlarının bir tık öne geçtiği görülüyor. Değerlendirme sonuçlarından bahsedelim.

Xiaomi Mi Note 10 Kamera Konusunda İddialı

Yeni akıllı telefon modellerinin Pro Premium Edition versiyonunun girdiği derecelendirmede listede ikinci sıraya yerleştiğini görüyoruz. Xiaomi Mi Note 10 Pro Premium Edition versiyonu derecelendirmede 121 puan almıştı.

İlginizi Çekebilir: Redmi 5 ve Redmi Note 5 MIUI 11 Güncellemesi Aldı

Aynı derecelendirme testlerinde Apple’ın yeni amiral gemisi serisi akıllı telefonları iPhone 11 Pro Max modellerinin ise 117 puan aldığı görülüyor. Bu puanlar beraber Apple’ın yeni amiral gemisi akıllı telefonlarının 3.sıraya yerleştiğini görüyoruz. Listenin ilk sırasında ise Huawei Mate 30 Pro akıllı telefonları yer alıyor.

Listede Mate 30 modeliyle Xiaomi Mi Note 10 Pro modelinin aynı puanı aldığını görüyoruz. Mate 30 akıllı telefonları fotoğraf kısmında 132 puan alırken video kısmında ise 100 puan alıyor. Yeni Note 10 modeli Çin’deki adıyla CC9 Pro modeli ise 130 puan fotoğraf puanı alırken 102 puan video puanı alıyor.

Her iki telefon arasında selfie kamerasının değerlendirilmesiyle beraber Mate modeli birinci sıraya yerleşiyor. Henüz Xiaomi’nin yeni akıllı telefonunun selfie kamerası için derecelendirme yapılmadığını da ekleyelim. Belki Xiaomi bu puanla öne geçebilir.