Xiaomi Mi CC9 Pro Tanıtıldı – Tüm Özellikleri

Xiaomi Mi CC9 Pro

Uzunca bir süredir konuştuğumuz yeni akıllı telefon modeli Xiaomi Mi CC9 Pro sonunda tanıtıldı. Tasarımı, teknik özellikleri, kamera donanımıyla dikkat çeken serinin tüm detaylarına ve telefonların detaylarına bakalım. Bakalım yeni amiral gemisi akıllı telefon modelinde nasıl bir sistem karşımıza çıkacak?

Xiaomi Mi CC9 Pro Tasarımı

Yeni modelin tasarımı çok sürpriz olmadı. Bu serinin sızdırılan fotoğrafları zaten tasarımın çizgilerini ortaya koymuştu. Beklendiği gibi tasarımın çok şık olduğunu söylemek gerekiyor. Telefon ön kısımda su damlası şeklinde çentik alanı sunuyor. Su damlası şeklinde tek bir kameranın bulunduğu çentik alanının dışında, kavisli bir ekran yapısının kullanıldığını da ekleyelim.

Üst kısımda çok ince bir çerçeve sunuluyor. Yan kısımlardan tamamen kavisli bir yapının kullanıldığı akıllı telefonun alt kısmında ise yine kavisli bir yapı söz konusu. Kavisli yapı sayesinde telefonların görüntüsü çok daha şık duruyor. Arka kısma baktığımız zaman ise yeni akıllı telefonların çoklu kamerası dikkat çekiyor.

Üst üste kamera düzeniyle beraber gelen akıllı telefon ana kamera alanında üçlü kameraya yer veriyor. Bu kamera alanının hemen altında ise geniş bir kamera daha bulunmakta. Geniş açılı bu kameranın hemen altında bir sensör daha bulunuyor. Tasarımda son nokta flaş ışıklarının yerleşimi. Kameranın hemen yanında yer alan flaş ışıkları da serinin öne çıkmasını sağlamakta. Xiaomi Mi CC9 Pro tasarımının hemen sonrasında geçelim telefonun özelliklerine.

Xiaomi Mi CC9 Pro Teknik Özellikleri

Yeni akıllı telefonlarda 6.47 inçlik geniş bir ekran paneline yer veriliyor. 6.47 inçlik ekran panelinde Super AMOLED ekran kullanılıyor. 19.5:9 en boy oranına sahip olan akıllı telefonların çözünürlük kısmında ise Full HD+ değerinin sunulduğunu görüyoruz. Kavisli ekranın elde kavrama hissinin çok başarılı olduğunu da eklemek gerekiyor.

Ekran kısmının dışında diğer teknik özellikler bölümünden devam edelim. Diğer teknik özellikler kısmında ise en çok dikkat çeken bölüm işlemciler oldu. Yine daha önce sızdırılan bilgilerde olduğu gibi Snapdragon 730G serisi işlemcilerin sunulduğunu eklemek gerekiyor.

2.2 GHz hız değerine sahip olan 8 nm üretim sürecinden geçen işlemciler, beraberinde Adreno 618 GPU birimini de getiriyor. Serinin içerisinde yer alan modem ise X15 LTE olarak açıklandı. RAM kısmında ise 6 GB ve 8 GB RAM seçenekleri sunulmuş durumda.

Global pazarda Mi Note 10 adıyla anılması da beklenen akıllı telefonların kamera bölümüne geçelim. Kamera kısmında ise 108 MP değerinde bir ana kamera bizi karşılıyor. f/1.69 diyafram açıklık değerine sahip olan kamera Samsung ISOCELL HMX CMOS lenslerini kullanıyor.

İlginizi Çekebilir: Xiaomi Mi CC9 Pro (Mi Note 10) Kamerası için Yeni Bir Paylaşım Geldi

İkinci kamera kısmında ise 20 MP değerinde 117 derecelik ultra geniş açılı kamera sunuluyor. f/2.8 ve f/2.2 diyafram açıklık değerine sahip olan kamera 8 MP değerinde telefoto lensleri ile destekleniyor. f/3.6 diyafram açıklık değeri ile f/2.2 diyafram açıklık değerine sahip olan bu kameranın dışında 12 MP değerinde bir de kamera bulunuyor. Son olarak bir de 2 MP değerinde makro lensin sunulduğunu ekleyelim. Ön kamera kısmında ise 32 MP değerinde tek bir kamera kullanılıyor. Açıkçası kamera kısmında çok iddialı bir seriyle karşı karşıyayız.

Batarya kısmında 5260 mAh değerinde bir seri sunan akıllı telefon hızlı şarj desteğine sahip.  Bataryanın tam dolumu için is 65 dakikalık süre yeterli oluyor. Tüm bu özelliklerle beraber 6 GB RAM sunan Xiaomi Mi CC9 Pro akıllı telefonları 400 dolar, 8 GB versiyon ise 440 dolar olarak açıklandı.

Bunun yanında Premium Edition versiyon olarak sunulan ek olarak 8P lensli akıllı telefonların ise 500 dolar fiyatla satışa çıktığını ekleyelim. Global versiyonun Mi Note 10 olması bekleniyor. Bunun için fiyat global versiyonda değişebilir.

Exit mobile version