Xiaomi Mi Band Android 10 Bildirim Sorununu Kısmen Düzeltme

Xiaomi Mi Band

Android 10 güncellemeleri bir bir yayınlanmaya devam ediyor. Android 10 ile direkt olarak çıkış yapan akıllı telefon modelleri bir yana, son seri amiral gemisi modelleri de Android 10 işletim sistemine kavuşmaya başladı. Fakat güncelleme yeni özellikleri sunduğu kadar beraberinde bazı modeller için sorunları da getirdi. Android 10 güncellemeleri sonrasında sorun yaşayan markalardan birisi de Xiaomi oldu. Android 10 güncellemeleri sonrasında Xiaomi Mi Band serisinde bildirim sorunları yaşanmaya başladı.

Güncelleme sonrasında kullanıcılar akıllı telefonları ile Mi Band bağlantıları arasında sorunlar yaşamaya başladı. WhatsApp, SMS ve diğer uygulamaların bildirimlerinin görüntülememesi ve titreşim motorunun da çalışmaması durumu ile karşı karşıya kaldık.

İlginizi Çekebilir: Xiaomi Mi Note 10 Türkiye’de Satışa Çıkıyor

Bu konuda Xiaomi ve Google birbirlerini suçlayan açıklamalar yapmıştı. Kullanıcıların mesajlarının artması üzerine ise Xiaomi harekete geçti. Firma MIUI 11 serisinde geçerli olmak üzere bir düzeltme yayınladı.

Xiaomi Mi Band Sorunu için Yapılması Gerekenler

Kullanıcıların bu sorunu çözmesi için MIUI 11 sürümüne ihtiyaçları var. Bu sürümde yapılan bir düzenleme sorunu çözüyor. Fakat eski sürümler için henüz kesin bir düzenleme söz konusu değil. Yapılacak olan işlem ise Xiaomi Spor uygulamasından bildirim hatırlatma izinlerini vermek. Yapacağınız adımlar şöyle:

Mi Band 3 ve Mi Band 4 sahiplerinin karşılaştığı sorun için şimdilik uygulanabilecek olan çözüm sınırlı. Fakat Android 10 işletim sisteminde yaşanan sorun için kapsamlı bir güncelleme gelmesi gerektiğini de belirtelim. Bu şekilde sadece sınırlı cihazlar için bir çözüm sunuluyor.