Xiaomi Mi Band 3i Tanıtıldı – Özellikleri ve Fiyatı

Xiaomi Mi Band 3i

Akıllı bileklik konusunda en iddialı markalardan biri olan Xiaomi, bu alanda Mi Band serisiyle kendisini gösteriyor. Son serilerinde hatırı sayılır bir oranda başarı elde eden markanın Xiaomi Mi Band 4 modeliyle beraber başarısını zirveye taşıdığını da söylemek yanlış olmayacaktır. Serinin Xiaomi Mi Band 5 modeliyle devam etmesini beklerken sürpriz bir haberle karşı karşıya kaldığımızı da ekleyelim. Öyle ki başarılı seriye Xiaomi Mi Band 3i modelinin eklendiği açıklandı.

Kısa süre önce yapılan özel bir duyuru ile tanıtılan Xiaomi Mi Band 3i akıllı bileklik modelinin özellikleri de dikkat çekmeyi başardı. İki modelin arasına yerleşen bir akıllı saat olarak gösterebileceğimiz Xiaomi Mi Band 3i serisinin özelliklerinden söz edelim.

Xiaomi Mi Band 3i Tasarımı

Bu modelin tasarım kısmında iddialı bir akıllı bileklik olduğunu söylemek yanlış olmaz. Bilekliğin iddiasını ortaya koyan ise başarı yakalamış olan serinin tasarımını devam ettiriyor olması. Ana modelde olduğu gibi tasarımın benzer bir tasarım olarak kullanıldığı seri, yine uzun bir ekran sunuyor ve ekranın hemen altında içe doğru hafif bir oyukluğu bulunan bir dokunma alanı bulunuyor. Böyle değerlendirdiğimiz zaman genel tasarımın da değişmediğini söylemek lazım.

Arka kısımda yer alan kalp atış sensörü ise kaldırılmış durumda. Bunun yerine siyah düz bir arka kapak tercihi yapılmış. Genel olarak Xiaomi Mi Band 3 tasarımının yansıtıldığını söylemek yanlış olmayacaktır. Hatta Xiaomi Mi Band 3 modelinin uygun fiyatlı yeni versiyonu olarak gösterebileceğimiz bir saat karşımızda. Hem ekran tasarımı hem de genel tasarımda dizilim bu yönde.

Xiaomi Mi Band 3i Teknik Özellikler

Dediğimiz gibi bu modelde nabız ölçer özelliği yok. Bileklikte nabız ölçer olmasa da belli başlı aktiviteler için takip yapabiliyor. Tabii ki bu şekilde ne kadar doğru veriler elde edilir tartışılır. Yine de Xiaomi tarafından söylenenlere baktığımız zaman Xiaomi Mi Band 3i akıllı bileklik modelinin koşu gibi basit aktiviteleri takip edebildiği belirtildi.

İlginizi Çekebilir: MIUI 11 Güneş Işığı Modu Ortaya Çıktı

0.78 inçlik bir ekran boyutuna sahip olan seri, renksiz AMOLED ekranla beraber geliyor. Ekran boyutu da önceki seriyle hemen hemen aynı. Çözünürlük kısmında da 128 X 80 piksel çözünürlük değerine sahip olan akıllı bileklik uyku izleme, bildirimleri gösterme, hava durumu gösterme gibi ayrıcalıklara da sahip.

Ayrıca bileklik modelinin hareketsizlik uyarı sistemi ve atılan adımları doğru bir şekilde sayacak özelleştirilmiş adımsayar ayrıcalıklarına da sahip olduğunu ekleyelim. Her ne kadar nabız ölçeri olmadığı için bu özellikleri net bir şekilde destekleyemiyor olsa da Xiaomi Mi Band 3i, modelinin yine de aktivite takibinde de kullanılabileceğini ekleyelim.

110 mAh değerinde bir bataryaya sahip olan serinin 20 güne kadar pil dayanma süresi sunabildiği de açıklandı. Hızlı şarj desteğinin bulunmadığı Xiaomi Mi Band 3i modelinin fiyatı konusunda da detaylar açıklandı.

Uygun fiyatlı bir akıllı bileklik modeli olarak tanıtılan yeni serinin satış fiyatı da 18 dolar olarak açıklandı. Muhtemelen bu modelin ülkemizde de satıldığını göreceğiz. Ülkemiz fiyatı henüz net değil ancak beklentiler 100 TL civarında bir satış fiyatının olacağı yönünde.