Xiaomi, Ekran Altı Kamera Teknolojisi Üzerinde Çalışıyor

Ekran Altı Kamera

Akıllı telefon devlerinden biri olan Xiaomi, yeni bir ön kamera sistemi üzerinde çalıştıklarını doğruladı. Firmanın grup başkan yardımcısı tarafından yapılan açıklamalarla beraber bu yönde yeni çözümler üzerinde çalışıldığı da doğrulanmış oldu. Ekran altı kamera teknolojisi üzerinde yoğunlaşan markanın, bu yönde yeni bir patent aldığı da ortaya çıktı. Alınan patentin hemen sonrasında nasıl bir seri ile karşılaşacağımız konusunda da bilgileri elde etmiş olduk.

Ekran Altı Kamera Teknolojisi Nasıl Çalışacak?

Yeni patent görsellerine göre ekran kısmında herhangi bir kamera kullanılmayacak. Bunun yanında açılır kapanır kamera sistemi de sunulmayacak. Yeni kamera sistemi ekranın altına yerleştirilecek ve standart kullanımda dışarıdan görünmeyecek.

İlginizi Çekebilir: Redmi K30 Tanıtım Tarihi Ortaya Çıktı

Kullanıcılar kamerayı açtığı zaman ekranın kameranın bulunduğu bölümünde panel şeffaf bir hale gelecek. Bu şekilde dışarıdan gelen ışık alınabilecek. Ekranın kamera bölümü şeffaf olacak ve dışarıdan gelen ışığı alabilecek ve bu sayede de kameranın sorunsuz bir şekilde çekim yapması mümkün olacak.

Telefonun ön kamerası kısmında yapılacak olan değişiklik, tasarımı biraz daha özgürleştirecek. Tasarım kısmında önemli bir değişiklik sunulmasını sağlayacak olan yeni teknolojinin, tamamen çerçevesiz ve ince bir ekran sunulması konusunda önemli bir adım olduğunu göreceğiz.

Patent görselleri de ortaya çıkan ekran altı kamera teknolojisinin hangi akıllı telefon modellerinde kullanılacağı konusunda ise bir bilgi paylaşılmadı.Muhtemelen 2022 yılında tanıtılacak olan amiral gemisi akıllı telefon modelinde yeni teknolojiyi görmek mümkün olacak. Çalışmaların ne kadar başarılı olacağını ise zaman gösterecek. Şimdilik paylaşılan patent görselleri ile sınırlı kalmak gerekecek.