Xiaomi CC9 Pro Ses Sertifikası Aldı

Xiaomi CC9 Pro

2 gün sonra tanıtılması beklenen Xiaomi CC9 Pro, global adıyla Mi Note 10 akıllı telefonları için yeni özellikler ortaya çıkmaya devam ediyor. Bu kez söz konusu akıllı telefon modellerinin yeni bir sertifika aldığını gördük.

Doğrudan markanın yetkililerinin sosyal medya hesapları üzerinden yaptıkları paylaşımla ortaya çıkan yeni sertifika, telefonun iddialı bir özelliğini daha ortaya çıkarıyor. Paylaşılan sertifikaya göre yeni seri akıllı telefon modellerinde HI-RES Audıo desteği bulunacak. Telefonların ses sistemini doğrudan ortaya koyan yeni sertifikayla beraber serinin iddiasını da bir kez daha ortaya koymuş oldu.

Xiaomi CC9 Pro Ses Kalitesi ile Fark Yaratacak

Xiaomi CC9 Pro modelinin aldığı sertifika yeni modelin ses kalitesinin bir hayli yüksek olacağını gösteriyor. Sony tarafından belirlenen ses standarttı olarak bilinen standardı destekleyeceği görülen akıllı telefon modelinin 44,5 kHz’den daha yüksek ve 16 bitten daha derin ses sunduğunu görmek mümkün olacak.

Bunun dışında yeni akıllı telefonların 1CC büyük ses çemberi özelliğini de destekleyeceği ortaya çıktı. Bu özellikle beraber eski nesil akıllı telefonlara göre 2 katına kadar daha yüksek ses sunulması sağlanacak. Hem ses çıkış kalitesi artmış olacak hem de söz konusu akıllı telefon modelinin daha yüksek ses vermesi sağlanacak.

Bu detay da gösteriyor ki yeni akıllı telefon modelinin sinematik bir ses deneyimi sunması sağlanacak. Sadece akıllı telefonun hoparlör kısmında değil, bunun yanında Xiaomi CC9 Pro serisinde kullanılacak olan kulaklık modellerinde de yüksek ses desteği karşımıza çıkacak. Ses aralıklarının tam olarak nasıl olacağı konusunda ise 5 Kasım tarihini beklemek gerekiyor. Tanıtım da bu konuda da merak edilen detayların ortaya çıkması bekleniyor.