Xiaomi Black Shark 2 için DxOMark Puanları Açıklandı

Xiaomi Black Shark 2

Oyun odaklı akıllı telefon modellerinden biri olan Xiaomi Black Shark 2 tasarım ve teknik özellikler açısından değerlendirildiği zaman oldukça başarılı bir telefon. Telefonun teknik özellikler kısmında amiral gemisi modellerini bile geride bırakabilecek bir serinin sunulduğunu gösteriyor. Oyunlara odaklanılan akıllı telefon için kamera konusunda ise çok yüksek bir donanım sunulmamıştı.

Yine de standart bir amiral gemisi telefon modeli kadar performans sunması beklenen kameraların, beklenenden çok daha kötü bir performans ortaya koyduğu ortaya çıktı. DxOMark tarafından yapılan değerlendirme sonrasında Xiaomi Black Shark 2 akıllı telefonların kamerasının çok başarılı olmadığı açıklandı.

Xiaomi Black Shark 2 Kamerası Nasıl?

Yeni akıllı telefonlar için yapılan testlerden sonra Xiaomi Black Shark 2 modelinin sadece 84 fotoğraf çekim puanı aldığı görülüyor. Son dönemde tanıtılan akıllı telefonların 120-130 puana kadar çıkabildiğini görüyoruz.

İlginizi Çekebilir: Xiaomi Mi Note 10 Kamerası Rakiplerini Geride Bıraktı

 Tabii ki Xiaomi Black Shark 2 akıllı telefonlarından bu kadar yüksek bir kamera performansı beklemiyoruz çünkü başta da dediğimiz gibi oyun için özelleştirilmiş bir telefon söz konusu. Yine de puanların düşük olduğunu söylemek lazım. Öyle ki kameraların video çekim puanı da 85 olarak açıklandı.

Bu puanlarla beraber telefonlar listeye bile giremedi. Merak edenler için kameraların özelliklerinden de söz edelim. Seride 12 MP değerinde çift arka kamera var. Ana kamera f/1.7 diyafram açıklık değerine sahip.

İkinci kamera ise f/2.2 diyafram açıklık değerine sahip. Her ne kadar kameralar teknik açıdan çok kötü gözükmüyor olsa da genel anlamda puanlar için durum bu. Değerlendirmenin sonrasında markanın bu modelde Galaxy A50 akıllı telefonlarıyla hemen hemen denk bir performans sunduğunu görüyoruz.