Xiaomi Akıllı Telefonları için Slofie Özelliği Yolda

Slofie 2

Apple tarafından tanıtılan iPhone 11 akıllı telefonlarında dikkat çeken bazı kamera özellikleri duyuruldu. iPhone 11 ön kameralarında yer alan ve dikkat çeken özelliklerden birisi de Slofie özelliği olmuştu. Arka kameralarda kullanılan ve neredeyse her amiral gemisi akıllı telefon modelinde yer alan yavaş çekim özelliğini ön kamera kısmına getiren Slofie teknolojisi, kısa süre içerisinde diğer markaların da hedefi haline geldi.

Apple’ın hemen arkasından Samsung tarafından bu teknoloji için çalışmalar başladı. Samsung’un Galaxy S10 akıllı telefonlarına güncelleme ile sunulan yeni özelliğin, şimdi ise Xiaomi’nin hedefinde olduğu belirtiliyor.

Xiaomi Mi CC9 Pro (Mi Note 10) ile Slofie Geliyor

Doğrudan marka tarafından konuya ilişkin bir açıklama yapılmadı. Fakat markanın 5 Kasım tarihinde tanıtımı yapılması beklenen yeni akıllı telefon modellerinde bu özelliğin bulunacağına ilişkin bazı sızıntı haberleri gelmeye başladı. XDA forum üzerinden yapılan paylaşımlara göre yeni akıllı telefonların 32 MP değerinde ön kamerasında Slofie özelliği bulunacak. Bu sayede telefonun ön kamerasında da yavaş çekim yapılabilecek.

İlginizi Çekebilir: Xiaomi Mi Note 10 (Mi CC9 Pro) Kamera Özellikleri Açıklandı

Teknik veriler konusunda ise henüz detayların netlik kazanmadığını söylemek lazım. iPhone 11 akıllı telefonlarında ön kamerada sunulan yavaş çekimin 120 fps olduğunu görmüştük. Xiaomi’nin yeni akıllı telefon modellerinde bu değerin nasıl değişeceği konusunda ise herhangi bir bilgi paylaşımı olmadı.

Arka kamera kısmında 108 MP değerinde bir ana kamera ve toplamda 5 kamera sunmasının yanında bir de ön kısımda Slofie özelliği bulunan bir kamera sunacak olursa, Xiaomi Mi Note 10 akıllı telefonlarının bir hayli öne çıkacağı kesin. Tabii ki telefonun bu özelliklerinin ne kadar doğru olduğu ve fiyatının nasıl olacağı da oldukça önemli.