Xiaomi 5G Akıllı Telefonları için Yeni Fabrika Kurdu

Xiaomi

Akıllı telefon devlerinden biri olan Xiaomi, bu alanda yatırımlarının sayısını arttırmaya başladı. Son yıllarda giderek büyüyen markanın, şimdi ise yeni bir fabrikaya imza atacağı açıklandı. Markanın CEO’su Lei Jun tarafından yapılan son açıklamalarda yeni yatırımların üretim tesisi alanında yapılacağı görülüyor.

Bu kez Çinli teknoloji devi yeni bir üretim fabrikası inşa etmeye karar verdi. 2020 yılında faaliyete geçmesi beklenen üretim fabrikasına ilişkin detaylar da oldukça ilginç. Paylaşılan detaylara baktığımı zaman markanın akıllı telefon üretimini hızlandıracağı da görülüyor.

Xiaomi Yeni Fabrikası ile Gelecek

Xiaomi’nin fabrikası Aralık ayında tamamlanmış olacak. Tüm inşa çalışmaları Aralık ayında tamamlanacak olan fabrikanın, 187 bin metrekarelik bir alana sahip olacağı da açıklanan bilgiler arasında. Son teknoloji ile üretilecek olan fabrikanın, standart üretim hatlarına göre %60 oranında daha hızlı çalışacağı konusunda da bilgiler bulunuyor.

İlginizi Çekebilir: Çift Ekranlı Xiaomi Mi MIX Geliyor

Bu değerlendirme yapıldığı zaman, söz konusu fabrikanın saniyede 1 telefon üretebileceğini görüyoruz. Diğer fabrikalara göre %60 oranında daha hızlı üretim yapabilecek olan yeni tesis, 1 yıl içerisinde 30 milyondan fazla akıllı telefon üretecek. Bu şekilde telefon stoklarında hiçbir sorun yaşamayacağı düşünülen Xiaomi, fabrikasını daha çok 5G cihazlar üretmek için kullanacak.

Fabrikanın faaliyetlerinin 2020 yılı içerisinde başladığını göreceğiz ki zaten bu da 5G destekli modellere ağırlık verileceğini ortaya koyuyor. Üretim hattına girecek olan ilk modelin hangi telefon olacağı ise merak konusu.