Xiaomi 5 Kameralı Katlanabilir Telefon Hazırlığında

Katlanabilir telefon

Xiaomi, akıllı telefon konusunda sürekli atak yapmaya başladı. Çok kısa bir süre önce Avrupa’da Mi Note 10 adıyla satılacak olan CC9 Pro akıllı telefonlarını tanıtan firma, hemen arkasından yeni akıllı telefon modelleri için de çalışmalarını hızlandırdı. Bugün ortaya çıkan bazı patent görselleri markanın yeni akıllı telefonlarının ne kadar iddialı olacağını gösteriyor. Öyle ki patent görsellerine göre katlanabilir bir akıllı telefonla karşı karşıya kalacağız. Katlanabilir telefon, beraberinde birçok yenilikle gelecek.

Xiaomi Katlanabilir Telefon Neler Sunacak?

İlk olarak 8 Kasım’da onay aldığı belirlenen patent görsellerine göre çok daha farklı yapıda bir akıllı telefon modeliyle karşı karşıya kalacağız. Telefonun 5 kameralı bir sistem sunacağı ve bu sistemin pop-up yani açılır kapanır kamera düzenin de olacağı görülüyor. Tutuş pozisyonuna göre arka ya da ön kamera olarak kullanılabilecek bu 5 kameralı dizilimin, önemli ölçüde artı sağlaması bekleniyor.

Ekran kısmına baktığımız zaman ise yana doğru katlanan bir telefon göreceğiz. Telefonu açtığınız zaman, bir kısımda batarya ve donanım parçalarının yer aldığı kalın alan karşımıza çıkacak. Diğer kısımda ise daha ince ve sadece ekrandan oluşan bir bölüm karşımıza çıkacak. Bu şekilde telefonu sanki bir tablet gibi kullanabileceksiniz.

İlginizi Çekebilir: MIUI 11 Uygulama Çekmecesi Modu

Yeni model tam olarak katlandığı zaman ise Xiaomi Alpha akıllı telefonlarına benzer bir tasarım sunuyor. Tam olarak telefon katlandığında tasarımı, sarmal ekran tasarımı oluyor. Hem açılabilir kamera hem katlanabilir telefon tasarımıyla beraber bu modelin çok konuşulacağı kesin. Şimdilik telefonun ne zaman çıkacağı konusunda net bir bilgi elde etmek mümkün olmadı. Yalkın zamanda bu konuda da açıklamaların gelmesini bekliyoruz.