Xiaomi, 2019 Yılı 3.çeyrek Satış Verilerini Açıkladı

Xiaomi

Çinli markalar değerlendirildiği zaman, akıllı telefon sektöründe Huawei’nin hemen arkasında yer alan Xiaomi, bu alanda sık sık öne çıkmaya başladı. Çok sık yeni akıllı telefon modelleri için tanıtım yapan Çinli markanın, bu sene sarmal ekran gibi artı özellikler sunduğunu da gördük. Bu şekilde yoluna devam eden markanın kısa süre önce 2019 yılı için yeni satış verilerini de açıkladığı duyuruldu.

Xiaomi Satışları Beklentilerin Altında Kaldı

Açıklanan rakamlar, ünlü analistlerin marka hakkında yaptığı paylaşımları biraz olsun boşa çıkaracak cinsten.  Markanın yeni akıllı telefonları ve son dönemde sürekli satış hamleleri yapmasıyla beraber satış rakamlarının geçen seneyi geride bırakacağı düşünülüyordu. Fakat büyüme oranında istenen artışın elde edilemediği ortaya çıktı.

Çinli akıllı telefon devinin yaptığı açıklamaya bakacak olursak bu yıl için elde edilen gelir 7,65 milyar dolar rakamında. 44 milyar TL gibi bir seviyeye gelen gelirler, ikinci çeyreğe göre büyüme olduğunu göstermekte. Öyle ki ikinci çeyrekte 7.39 milyar dolar yani 42 milyar TL gibi bir gelir elde edildiği açıklanmıştı. Dev markanın %3.3 büyüme gösterdiğini ortaya koyan rakamlar geçen sene ile karşılaştırıldığı zaman %5.5’lik bir oranda büyüme sunulduğu görülmekte.

İlginizi Çekebilir: Xiaomi, Ekran Altı Kamera Teknolojisi Üzerinde Çalışıyor

Büyüme oranı için yapılan açıklamalar şaşırtıcı çünkü yeni seri akıllı telefonların büyümeye devam etse de hızının yavaşladığı görülüyor. İkinci çeyrek için açıklanan büyüme oranının ise %18.7 olduğu duyurulmuştu.

Bir önceki yıla göre ise %14.8 büyüme gösterilmişti. Haliyle markanın büyüme hızında bir düşüş yaşandığı ortaya çıktı. Bunun yanında akıllı telefon satışlarında da yine düşüş olduğu aşikar.

Akıllı Telefon Satışlarında Durum Ne?

Markanın akıllı telefon satışlarında net kârının 500 milyon dolar seviyesinde olduğu açıklandı. Bu rakamda bir önceki yıla göre %25.2’lik bir artış yaşandığını göstermiş oldu. Üçüncü çeyrek verileri için yapılan açıklamada ise 4,6 milyar dolar gelir elde edildiği duyurulmuştu.

Geçen yıla göre değerlendirildiği zaman genel olarak %7.8’lik bir düşüş yaşandığı görülüyor.  Markanın 32.1 milyon akıllı telefon satışı ile bir miktar düşüş yaşamasının nedeni de Çin’de yaşanan sorunlar olarak gösterildi.

Exit mobile version