Redmi Note 8T Tanıtıldı – Özellikler ve Fiyat

Redmi Note 8T

Xiaomi bugün Avrupa pazarında satışa sunacağı akıllı telefonları için tanıtım gerçekleştirdi. İspanya Madrid’de gerçekleştirilen etkinlik sonrasında markanın alt markasının yeni akıllı telefonu Redmi Note 8T modelinin tanıtımı da yapıldı. Yeni akıllı telefonların özellikleri ve tasarımı da beğeni toplayacak özelliklerle öne çıkıyor.

Redmi Note 8T Tasarımı

Yeni akıllı telefonun tasarımı kısmından işe başlamak gerekiyor. Bu modelin tasarımı kısmında arka bölümde yer alan çoklu kamera öne çıkmakta. Telefonun üst üste sıralanmış olan tam 4 arka kamerası var. Üst üste sıralanan 4 arka kameranın hemen yanında ise bir parmak izi sensörünün yer aldığı görülüyor.

Ön kısma geçtiğimiz zaman ise su damlası çentik alanının bu modelde de benimsendiğini görmekteyiz. Su damlası şeklinde bir çentik alanına sahip olan akıllı telefon, bir miktar çerçeve sunuyor.

CC9 Pro modelinde olduğu gibi kavisli bir ekran yapısı söz konusu değil. Kenarları olan bir ekran sunulmakta. Fakat genel olarak ekranın kullanım alanının oldukça geniş olduğunu da ekleyelim. Tamamen çerçevesiz olmasa bile bu konuda iddialı bir model sunulmuş durumda.

Redmi Note 8T Teknik Özellikleri

İddialı akıllı telefonun teknik özelliklerinden de söz edelim. Redmi Note 8T modelinde 6.3 inç ekran karşımıza çıkıyor. 6.3 inçlik geniş panelde Gorilla Glass 5 camlarını görüyoruz. Çözünürlük değeri kısmında ise Full HD Plus çözünürlüğü sunulmakta. Tasarım kısmında söz ettiğimiz gibi su damlası şeklinde çentik alanının kullanıldığını da ekleyelim.

İlginizi Çekebilir: Xiaomi Mi Note 10 Tanıtıldı – Özellikleri

Redmi Note 8T akıllı telefonlarının işlemci kısmına baktığımız zaman ise Snapdragon 665 serisinin kullanıldığını görmekteyiz. Adreno 610 grafik birimine de yer veren işlemciler, telefonu orta segment bir model haline getiriyor.

RAM kısmında ise 4 GB RAM seçeneği sunulmakta. RAM kısmında farklı bir seçenek sunulmasa da depolama alanı kısmında 64 GB ve 128 GB depolama alanı seçenekleri söz konusu.

İşlemcileri ve belleği bir kenara bıraktığımız zaman kameralar karşımıza çıkıyor. Kamera kısmında 48 MP ana arka kamera kullanılıyor. Bunun dışında 8 MP + 2 MP + 2 MP değerinde 3 arka kameranın daha bulunduğunu da ekleyelim. Yine ön kısımda ise 13 MP değerinde tek bir kamera kullanılmış.

4000 mAh değerinde batarya 18W hızlı şarj desteği gibi artılarıyla beraber Redmi Note 8T giriş modeli 199 Euro fiyatla satılacak. Bu sadece ilk haftaya özel olarak sunulan fiyat. İlk hafta sonrasında satış fiyatları 229 Euro olarak değiştirilecek. Ülkemizde bu modelin satılmasını bekliyoruz fakat henüz fiyat ve satışların başlayacağı tarih konusunda herhangi bir bilgi yok.