Redmi K30 Pro MediaTek Dimensity 1000 ile Gelecek

MediaTek Dimensity 1000

İşlemci dünyasında genelde fiyat performans ürünleriyle kendisini gösteren MediaTek, kısa süre önce yeni işlemci modellerinin tanıtımını gerçekleştirdi. Alışık olmadığımız şekilde üstün özellikleriyle dikkat çeken bir amiral gemisi işlemci modelinin tanıtımını gerçekleştiren MediaTek, bu kez 5G destekli MediaTek Dimensity 1000 modelini duyurdu.

Snapdragon 865 ve Kirin 990 5G modellerinin rakibi konumunda olacak olan MediaTek Dimensity 1000, modelinin AnTuTu puanları da ne kadar iddialı bir seri ile karşı karşıya olduğumuzu ortaya koymuş oldu. Öyle ki 5G destekli seri 511.363 puan almayı başardı. İddialı işlemci serisinin kullanılacağı ilk telefonun ise Redmi K30 Pro olduğu söyleniyor.

MediaTek Dimensity 1000 ile Redmi K30 Pro

Tanıtımın hemen arkasından Redmi Genel Müdürü Lu Weibing tarafından, yeni işlemcileri öven bir paylaşım geldi. Bir yandan 5G teknolojisini öven ve işlemcileri öne çıkaran genel müdür, bir yandan ise Redmi modelleriyle beraber 2020 senesinde 5G öncülerinden olmayı planladıklarını açıkladı. Hal böyle olunca yeni akıllı telefonların içerisinde de MediaTek Dimensity 1000 işlemcilerinin kullanılacağı işaret edilmiş oldu.

İlginizi Çekebilir: Xiaomi Redmi K30 için Tarih Belli Oldu

5G destekli işlemcilerin yeni seriyi ne kadar öne çıkaracağı ise başka bir tartışma konusu olarak kalmış durumda. Muhtemelen amiral gemisi modelin rakiplerinin önüne geçmesini sağlayacak olan işlemci modellerinin Pro serisine özgü kalması söz konusu olacak.

İşlemcilerin ana modeller için kullanılmayacağı ve ana modelde de Snapdragon 735 5G serisi işlemcilere yer verileceği bilgisi var. Tabii ki detaylar için söz konusu akıllı telefonların tanıtılmasını beklemek gerekiyor. 2.6 GHz saat hızına kadar çıkabilen yeni işlemcilerin yanında serinin daha ne gibi özelliklere sahip olacağını zaman gösterecek. Redmi K30 Pro modelinin ne kadar iddialı olacağını da merakla bekliyoruz.

Exit mobile version