Redmi K30 Nasıl Bir Telefon Olacak?

Redmi K30

Daha önce paylaştığımız yazılarda Redmi K30 akıllı telefonları için yeni detayların açıklandığını belirtmiştik. Tanıtım tarihi açıklanan ve içerisinde yer alacak olan işlemci modelleri ortaya çıkan akıllı telefonların, hemen hemen tüm detayları da ortaya çıkmış oldu. Bu yazımızda da yeni akıllı telefon modellerinde nasıl özelliklere yer verileceğinden söz edeceğiz.

 Redmi K30 için Beklenen Teknik Özellikler

Yeni akıllı telefon serisi iki farklı versiyonla gelecek. K30 ana modelinin dışında bir de Pro modeli göreceğiz. İki modelin içerisinde yer alan işlemcilerde de değişiklikler olduğunu görmek mümkün olacak.

Ana modelde 6.66 inçlik bir ekran sunulduğunu göreceğiz. Ön kısımda ekrana gömülü olarak gelen çift kameranın kullanılacağı ekranlar, tamamen çerçevesiz yapıda olacak ve sadece çift kamera alanlarının dikkat çektiğini göreceğiz. Çözünürlük değeri kısmında ise 1080 X 2400 piksel çözünürlük değerine yer verilecek.

İlginizi Çekebilir: Redmi K30 Pro MediaTek Dimensity 1000 ile Gelecek

Yine amiral gemisi akıllı telefonlarında yer alan özelliklere sahip olacak olan Redmi K30 akıllı telefonların parmak izi sensörlerinin ise yan kasada yer aldığını görmek mümkün olacak. Yan kısımda yer alan parmak izi sensörleri, yine çerçevesiz ekranların sunulması ve kasanın ince olmasını sağlamakta.

Ekran yenileme hızı kısmında ise 120 Hz değerinin sunulması söz konusu olacak. İşlemci kısmından söz edecek olursak, Snapdragon 735 serisiyle karşılaşacağız. Adreno 618 grafik birimini de beraberinde getirecek olan işlemciler 5G teknolojisini destekleyecek. Hızlı şarj kısmında ise 30 W değerine yer verileceğini ekleyelim.

Pro modeline geçtiğimiz zaman ise işlemcilerin değiştiğini görmek mümkün olacak. Bugün tanıtılan MediaTek Dimensity 1000 5G destekli işlemcilerini kullanacak olan telefon, 4 adet Cortex A77 2,6 Ghz hızında çalışan çekirdekler ve 4 adet Cortex A55 2 GHz çekirdeklerinin sunulduğu işlemciler, WİFİ 6 destekli olacak.

Her iki akıllı telefon modeli için de tanıtımın 10 Aralık’ta yapılacağını bir kez daha belirtelim. Fiyatları ve detayları göreceğiz.

Exit mobile version