Redmi K30, MIUI 11 Kodlarında Ortaya Çıktı

Redmi K30

Xiaomi’nin yeni amiral gemisi akıllı telefon modeli Redmi K30 olacak. Markanın yeni amiral gemisi akıllı telefonu Çin genelinde Redmi K30 adıyla satışa sunulacak ancak bu modelin global pazarda Xiaomi Mi 10 olarak göreceğiz.

Telefonla alakalı bilgiler de sürekli olarak gelmeye devam ediyor. Geçtiğimiz gün, bu modelin bazı sistem özelliklerinin ortaya çıktığını belirtmiştik. Tanıtım tarihi de açıklanan yeni akıllı telefon ile ilgili son detaylar ise MIUI 11 kodlarının içerisinde ortaya çıktı. Kodların içerisinde yer alan bilgilere göre söz konusu akıllı telefonlar iddialı detaylara sahip olacak.

Redmi K30 için Son Bilgiler

Yeni akıllı telefonların ekran kısmında 120 Hz yenileme hızı sunması bekleniyor. İddialı ekranların çerçevesiz bir yapıda olduğunu göreceğiz. Sadece ekranın üzerinde kamera delikleri yer alacak ve Samsung’un Galaxy S10 akıllı telefonlarında olduğu gibi ekrana gömülü kamera sistemi kullanılacak.

Bunun dışında MIUI 11 içerisinde yer alan kodlara göre 60 MP değerinde bir ana kamera göreceğiz. Sony IMX686 sensörlerinin kullanılacağı söylenen kameraların dışında, ön kısımda kullanılacak olan kameraların özellikleri ise net değil.

İlginizi Çekebilir: Xiaomi Redmi K30 için Tarih Belli Oldu

Kodların içerisinde yer alan başka bir detay daha var. Bu detay ise yenilenmiş olan parmak izi sensörleri Redmi K30 akıllı telefonlarının “isBroadSideFingerprint” özelliğine sahip olması söz konusu olacak.

Bu özellikle beraber telefonların parmak izi sensörü yan kısma taşınacak. Daha önce Sony’nin akıllı telefonlarında gördüğümüz özellik, ekranın çerçevesiz olması ve arka kısımda da tasarım bütünlüğünün korunması anlamına geliyor.

Ayrıca bu şekilde maliyetlerin de düştüğü bilgisi var. Tüm bu özelliklerin netlik kazanacağı tanıtımın da Aralık ayında yapılacağını ekleyelim.