Redmi 8 ve Redmi 8A MIUI 11 Güncellemesi Geldi

Redmi 8 ve Redmi 8A

Xiaomi akıllı telefonlarını baştan sona yenileyecek olan yeni arayüz MIUI 11 için sevindirici haberler gelmeye devam ediyor. Çok kısa bir süre önce yeni güncellemenin 12 akıllı telefon modeli için daha sunulduğunu duyurmuştuk. Çin genelinde 12 modele daha sunulan güncelleme, şimdi ise bir başka seri için yayınlandı. Bu kez konu Redmi 8 ve Redmi 8A akıllı telefonları oldu.

Redmi 8 ve Redmi 8A Güncelleme Almaya Başladı

Her iki akıllı telefon modeli için de güncellemelerin ardı ardına sunulmaya başladığını gördük. Eylül ayında tanıtılan yeni akıllı telefonların, uygun fiyatlı seriler olmasına karşın güncelleme alan modeller arasında yer alması sevindirici bir gelişme.

Söz konusu akıllı telefonlar için yayınlanan güncelleme 11.0.1.0.PCPINXM seri numarasına dahil. Bu seri ile dağıtımı başlayan güncellemenin boyutlarının da modele göre farklılık gösterdiğini eklemek gerekiyor. Redmi 8 akıllı telefonları için 600 MB boyut sunuluyor.

Güncellemenin Redmi 8A modelinde ise 544 MB olarak geldiğini görüyoruz. Her iki güncellemede de Ekim 2019 güvenlik yamalarının bulunduğu da açıklandı. Yani bu yönüyle her iki güncellemede son güvenlik yamalarını sunmuş oldu.

İlginizi Çekebilir: 12 Telefon için MIUI 11 Yayına Açıldı

Bunun dışında MIUI 11 ayrıcalıklarının da geldiğini görüyoruz. Hızlı cevaplama, karanlık mod gibi artıları getiren sürümün en kötü yanı ise Android 9 ile gelmesi. Ne yazık ki Redmi 8 ve Redmi 8A akıllı telefonları için de Android 10 alt yapısı değil de Android 9 üzerinden güncelleme sunuldu.

Dağıtımı devam eden güncellemenin tüm kullanıcılar ulaşması adına bir süre daha beklemek gerekecek. Muhtemelen güncellemenin tüm kullanıcılara ulaşması 1 ayı bulacak.