Redmi 8 ve Redmi 8A için Kaynak Kodlar Yayınlandı

Redmi 8 ve Redmi 8A

Akıllı telefonlarında genelde açık bir yapı kullanan Xiaomi, telefonlarına ROM yüklemek isteyen kullanıcılar için yapılacak işlemler de kendi programlarını sunuyor. Bununla sınırlı kalmayan markanın,  zaman zaman akıllı telefonlarının kernel kodu olarak bilinen kaynak kodlarını yayınladığını da görüyoruz. Bu şekilde geliştiricilerin telefonlara özel ROM sürümleri geliştirmesine ve özelleştirilmiş olan yazılımları sunmasına izin veriyor. Son olarak Redmi 8 ve Redmi 8A modellerinde yer alan kernel kaynak kodlarının da yayınlandığı açıkladı.

Redmi 8 ve Redmi 8A Kernel Kodları Yayınlandı

Kısa bir süre önce tanıtılan giriş seviyesi akıllı telefon modelleri arasında yer alan Redmi 8 ve Redmi 8A modellerinin kernel kodlarının yayınlanmasının ardından, geliştiricilerin bu telefonlar için özelleştirilmiş yazılımlar geliştirmesinin de önü açılmış oldu.

İlginizi Çekebilir: Xiaomi Cihazlarda Farklı ROM Nasıl Yüklenir? XiaoMiTool Nasıl Kullanılır?

Geliştiriciler tarafından özel olarak oluşturulmuş olan ROM serilerinin kullanılması söz konusu olacak ve bu durumun bir artısının daha olacak. Redmi 8 ve Redmi 8A akıllı telefon modelleri giriş seviyesi akıllı telefonlar ve bu modeller Android Pie işletim sistemiyle çıkış yaptı. Android 9 işletim sisteminin sunulduğu akıllı telefonların Android 10 güncellemesi alması beklenmiyor.

Kernel kodlarının yayınlanmış olması bu noktada oldukça önemli. Öyle ki kernel kodlarının yayınlanmasının ardından Android 10 işletim sistemi de Redmi 8 ve Redmi 8A akıllı telefonlarına uyumlu hale getirilebilir.

Android 10’un özelleştirilmiş bir ROM sürümünün hazırlanması, söz konusu akıllı telefonların yeni özellikler kazanmasını sağlayabilir. Eğer bu yönde bir ROM yayınlanacak olursa, sitemizden söz konusu ROM sürümleri hakkında bilgiler vereceğiz. Şimdilik kernel kodlarının geliştiriciler tarafından desteklenmesini beklemek gerekiyor.