Redmi 5 ve Redmi Note 5 MIUI 11 Güncellemesi Aldı

Redmi 5 ve Redmi Note 5

MIUI 11 güncellemesi hız kazanmaya başladı. Bir bir yeni seri akıllı telefon modelleri için güncellemeler sunuluyor. Son seri amiral gemisi ya da yeni modeller için güncellemeler gelmesi normal ancak marka eski akıllı telefon modelleri için de güncellemeler sunuyor. Eski akıllı telefonları için de güncellemeler sunan Xiaomi, son olarak Redmi 5 ve Redmi Note 5 modelleri için güncelleme yayınladıklarını duyurdu.

2 sene önce satışa çıkan orta segment akıllı telefon modelleri de yeni arayüz güncellemesi ile güncellenmiş oldu. Güncellemenin detaylarına bakalım.

Redmi 5 ve Redmi Note 5 Güncellemesi

Yeni güncelleme her iki akıllı telefon modeli için de sunuluyor. Her ne kadar MIUI 11 serisinin hemen hemen tüm özellikleri sunuluyor olsa da akıllı telefonların işletim sistemi kısmında herhangi bir değişiklik yapılmıyor. Her iki akıllı telefonun işletim sistemi Android 9 olarak kalmış durumda. Android 10 sürümüne yükseltme yapılmadığını görüyoruz.

İlginizi Çekebilir: Redmi 8 ve Redmi 8A MIUI 11 Güncellemesi Geldi

Bunun dışında her iki güncellemenin de şu an için sadece Çin içerisinde yayınlandığını belirtelim. Çin versiyonu yayınlanan güncelleme 11.0.2.0.PEICNXM koduyla sunulan yeni güncellemenin, boyut kısmında ise 677 MB boyuta sahip. Boyut her iki akıllı telefon güncellemesinde de değişmiyor. Güvenlik yamalarıyla beraber gelen güncellemenin global versiyonunun ne zaman yayınlanacağı konusunda ise herhangi bir açıklama yapılmadı.

Global versiyonunun gelmemesi gibi bir durum da söz konusu olabilir. Öyle ki eski her iki seride eski akıllı telefon modelleri arasında. Bu nedenle Redmi 5 ve Redmi Note 5 güncellemelerinin sadece Çin içerisinde kaldığını görmek mümkün olabilir. Bunun için bir süre markanın yapacağı açıklamaları beklemek gerekecek.

Exit mobile version