Redmi 4 MIUI 11 Güncellemesi Ortaya Çıktı

Redmi 4 MIUI 11

Xiaomi, diğer birçok markanın uyguladığı gibi bir güncelleme taktiği uygulamıştı. Marka eski model akıllı telefonları için güncelleme desteklerini bir bir kesmeye başlamıştı. Eski modelleri için güncelleme desteğini keserek satış stratejisi uygulayan markanın, güncellemesini kestiği modellerden birisi de Redmi 4 akıllı telefonları olmuştu.

Eski akıllı telefon modellerinin, Android güncellemelerinin son bulduğunu gördük. Hatta marka bu modelin güvenlik güncellemelerine bile son vermeyi düşünüyordu. Fakat hiç beklenmedik bir güncelleme haberi geldi ve Redmi 4 MIUI 11 sürümü için dağıtımın başladığı ortaya çıktı.

Redmi 4 MIUI 11 Güncellemesi Alacak Mı?

Yeni sürümden önce söz konusu akıllı telefon modelleri için Android 7.1.2 sürümünün güvenlik yamalarının yayınlanacağı düşünülüyordu. Fakat cihazın güvenlik yamalarını da doğrudan almadığı görüldü.

İlginizi Çekebilir: Redmi Note 8 Pro için MIUI 11 Geldi

Bunun yanında Redmi 4 MIUI 11 yayınının da yapılması dikkat çekici. MIUI 11 V11.0.2.0. NAMMIXM kod adıyla yayınlanan yeni güncellemenin, son sürümün yeniliklerini akıllı telefonda getirdiği görülüyor.

Fakat burada bir noktaya daha dikkat etmek gerekiyor. Güncelleme doğrudan marka tarafından duyurulan yeni bir güncelleme değil. Yani marka tarafından bu modele güncelleme yayınlanacağı resmi olarak açıklanmadı. Güncelleme takvimi olarak yayınlanan ve hangi modellerin yazılımsal olarak yenileneceğini gösteren akıllı telefonlar içerisinde de Redmi 4 yer almıyor.

Zaten bu yönüyle sürpriz olan sürüm güncellemenin, sadece test kullanıcılarına sunulduğu düşünülüyor. Yani her ne kadar bir iki cihaz için güncel sürüm gelmiş olsa da tüm kullanıcılara güncelleme sunulup sunulmayacağı konusu soru işareti olarak kalmış durumda.