Öğrencilere Özel MIUI 11 Güncellemesi

MIUI 11

Xiaomi, akıllı telefonları için hazırlamış olduğu yeni arayüzü MIUI 11 için güncellemelere başladı. Ardı ardına akıllı telefonları için güncellemeleri sunan marka, çok kısa bir süre içerisinde güncellemeleri tamamlayacak gibi duruyor. Her ne kadar dağıtımlar başlamış olsa da MIUI 11 arayüzü üzerinde çalışmalar da devam ediyor.

Son olarak yeni arayüzün öğrenciler için özelleştirildiğini ve öğrenci modları olarak bilinen bazı ek özelliklerin eklendiğini gördük. Arayüze güzel artılar kazandıracak olan yeni uygulamaların detaylarına bakalım. Bu sürümde öğrencilere özel olarak sunulan değişiklikler, genelde kullanıcıların odaklanmasını sağlayacak olan yenilikler.

Öğrenciler için Özel MIUI 11 Uygulamaları

Öğrencilere özel olarak getirilen 3 yeni uygulama göreceğiz. Genel anlamda telefonun özelleştirilmesini sağlayacak bu uygulamalara bakalım.

Kilit Ekranı Daha Özgür Olacak

İlk olarak özelleştirilebilir kilit ekranlarının sunulduğunu göreceğiz. Kilit ekranlarında kullanıcıların doğrudan kendi seçimlerini yapmasına izin verilecek. Kendinize özel renkler seçebileceksiniz, emojiler ekleyebileceksiniz ve kilit ekranı için hazırlayacağınız resimlere altyazılar koymanız mümkün olacak.

Odaklanma Modu ile Telefonun Sınırları Belirlenecek

Özelleştirilebilir kilit ekranı dışında bir diğer yenilik ise odaklanma modu olacak. Odaklanma modu, kullanıcıların istedikleri zaman akıllı telefonlarını sınırlayabilmelerini sağlayacak. 90 dakikaya kadar ayarlanabilen bir zamanlayıcı sunulacak ve bu zamanlayıcının süresi içerisinde telefonun özellikleri kısıtlanacak. Zamanlamayı, 20-30-45-60 ve 90 dakika olarak seçenebileceksiniz.

Telefonda ne kadar zaman geçirdiğinizi gösterecek olan yeni odaklama modu, sınırlama süresi içerisinde sadece telefonun temel fonksiyonlarının kullanılmasına izin verecek. Fotoğraf çekme ve bunun yanında arama fonksiyonu aktif olarak kullanılabilecek. Yani öğrenciler ders çalışırken ya da dersteyken, telefonlarının dikkatlerini dağıtması engellenmiş olacak. Süre dolduğunda özellik otomatik olarak devre dışı kalacak.

İlginizi Çekebilir: Xiaomi MIUI 11 Yenilikleri Neler?

Müfredat Modu

Tüm bu özelliklerin dışında bir de müfredat modunun sunulduğunu göreceğiz. Gelişmiş bir takvim uygulaması olacak olan müfredat modu, öğrencilerin takvim üzerinde zamanlamalarını yapmalarına, notlarını almalarına ve planlamalarını düzenlemelerine olanak verecek. Yeni modun ana takvim uygulamasından daha farklı bir uygulama getirececeğini de belirtelim.

MIUI 11 öğrenci uygulamaları için yapılan açıklamalar bunlar. Bu modların ne kadar beğeni toplayacağı ya da nasıl bir karşılık alacağını zaman gösterecek. Beklentimiz yüksek.