MIUI 12 ile Yeni Bir Karanlık Mod Geliyor

MIUI 12

MIUI 11 arayüz güncellemesi bir bir sunulmaya başlandı. Yeni arayüz güncellemelerinin akıllı telefonlarla buluşmasıyla beraber özellikler de netlik kazandı. Daha önce söz konusu güncellemenin ne gibi yenilikler getirdiği konusunda bilgiler paylaşmıştık.

Paylaştığımız bilgiler arasında MIUI 11 karanlık mod desteği konusunda da bilgi vermiştik. Her ne kadar MIUI 11 karanlık mod desteği sunuyor olsa da bu desteği sınırlı olduğunu da söylemek gerekiyor. Her telefonda değil ancak özellikler Android 10 kullanmayan ve MIUI 11 güncellemesi alan bazı modellerde kapsamlı karanlık mod sunulmadı.

Bu modeller için karanlık mod sistem genelinde çalışmıyor. Yani sadece belli başlı menülerde ve arayüzlerde karanlık moda geçildiğini görüyoruz. Bu nedenle birçok üçüncü parti uygulamanın karanlık modu kullanamadığını da ekleyelim. Konuya ilişkin Xiaomi ekibinden açıklamalar ise gecikmedi. Bu bağlamda MIUI 12 sürümüne özel bir çalışma yapıldığı duyuruldu.

MIUI 12 Tam Karanlık Mod Desteği Sunacak

Ekip tarafından yapılan açıklamaya göre, yeni arayüz MIUI 12 ile beraber tam anlamıyla karanlık mod desteği sunulacak. Bu şekilde yeni işletim sisteminde karanlık moda geçtiğiniz zaman, tüm uygulamalar ve tüm menüler de karanlık moda geçiş yapmış olacak.

İlginizi Çekebilir: Xiaomi MIUI 11 Yenilikleri Neler?

MIUI 12 sürümünde yapılan değişiklik tüm akıllı telefonlar için de desteklenecek. MIUI 12 sürümünü alacak olan tüm Xiaomi akıllı telefonları için tam anlamıyla karanlık modun kullanıma girdiğini görmek mümkün olacak.

Ayrıca ekibin yeni arayüz sürümü için çoktan çalışmalara başladığını da açıklayalım. Bu konuda geliştirici ekip iddialı açıklamalar yapıyor. Görünen o ki MIUI 11 dağıtımı bile tamamlanmadan, yeni sürümü konuşmaya başlayacağız.