MIUI 11 Uygulama Çekmecesi Modu

Xiaomi MIUI 11

Xiaomi yeni güncellemesini bir bir akıllı telefonlarına sunmaya başladı. Marka yeni akıllı telefon modelleri için güncellemelerini sunmaya başladıkça, yeni arayüzün ayrıcalıkları da ortaya çıkmaya başladı. Daha önce MIUI 11 arayüzüne eklenen 3 yeni moddan söz etmiştik. 3 yeni öğrenci modunun dışında yeni sürüme işlevsellik kazandıran bir başka özellik ise uygulama çekmecesi özelliği oldu.

MIUI 11 ile Uygulamaları Daha Kolay Yönetebilirsiniz

iOS işletim sisteminde yer alan uygulama yapısına benzer bir yapıya sahip olan uygulama çekmecesi özelliği, kullanıcıların tüm uygulamalara doğrudan erişebilmesine olanak sağlıyor. Bu özelliği açabilmek için yapmanız gereken işlemde çok basit. Yapmanız gereken işlemler şöyle:

Bu işlemlerden sonra uygulama çekmecesi açıldığı zaman, en son kullanılan uygulamalar alfabetik bir sırayla uygulamalar listelenirken en üste yerleşir. Bu şekilde kullanıcıların çok hızlı bir şekilde uygulamalara erişim sağlaması mümkün hale gelmekte.

Bunun yanında yine kullanılabilirliği arttırmak adına Google arama çubuğunun sunulduğunu da görüyoruz. iOS işletim sisteminde olduğu gibi çok daha kullanışlı bir menünün sunulmasını sağlayan yeni özellikte, tekrar uygulamaları daraltmak yani uygulama çekmecesini daraltmak ve görüntülenen uygulamaları sınırlamak için tek yapmanız gereken aşağı doğru bakan oka tıklamak olacak.

Oldukça kullanışlı özelliğin MIUI 11 sürümünü alan tüm akıllı telefonlarda kullanılması söz konusu olacak. Güncellemelerin tüm akıllı telefonlara ne zaman geleceği ise hala net değil.