MIUI 11 Güneş Işığı Modu Ortaya Çıktı

MIUI 11 Güneş Işığı Modu

MIUI 11 güncellemesi Xiaomi akıllı telefonlarına çok önemli artılar kazandırıyor. Yeni modla beraber kullanıcıların daha iyi arayüzlere sahip olduğunu daha başarılı bir işletim sistemi performansı elde ettiğini görüyoruz. Fakat görünen o ki MIUI 11 arayüzünün artıları ortaya çıkmaya devam edecek. Son olarak MIUI 11 arayüzü için yeni bir mod ortaya çıktı. Güneş ışığı modu olarak tanıtılan yeni mod, söz konusu yazılım güncellemenin çok daha işlevsel bir hale gelmesi demek.

MIUI 11 Güneş Işığı Modu Neler Sunuyor?

Şimdilik sadece Xiaomi Mi 9T Pro akıllı telefonlarında çalışması beklenen güneş ışığı modu, akıllı telefonların ekran parlaklık değerlerinin düzenlenmesini sağlıyor. Otomatik parlaklık ayarı kapalı olsa bile bu modun kullanıldığını görüyoruz. Otomatik parlaklık modunun kapalı olması durumunda, ortamın ışığının 5 saniye boyunca 12.000 lux değerinin üzerinde seyretmesi durumunda güneş ışığı modu açılıyor.

İlginizi Çekebilir: Xiaomi MIUI 11 Yenilikleri Neler?

MIUI 11 güneş ışığı modu, ekranın bir anda en yüksek parlaklık değerine çıkmasını sağlıyor. Bu şekilde de kullanıcıların ekranı güneş ışığı altında da çok daha net bir şekilde görmesi sağlanıyor. Parlama ya da yansımanın engellendiği yeni modun, otomatik ışık modunun dışında çalıştığını da tekrar hatırlatalım. Yani otomatik ışık sensörü kapalı olsa bile, bu özellik çalışabiliyor ve kullanıcılar istedikleri zaman bu özelliği devre dışı bırakabiliyor.

Eğer ortam ışığı 2 saniye boyunca 12.000 lux değerinin altına düşecek olursa, bu kez ekran otomatik olarak eski haline dönüyor. Kısacası MIUI 11 gece ışığı modu, anlık olarak telefonunuzun ekran parlaklık düzenlemelerinin yapılmasını sağlamakta. Bu modun şimdilik sadece Mi 9T Pro akıllı telefonlarında çalıştığını da tekrar hatırlatalım.