Kendi Kendine Alev Alan Redmi Note 7s için Şaşırtan Karar

Redmi Note 7s

Zaman zaman durduk yere alev alan akıllı telefon modellerinin haberleri ile karşılaşıyoruz. Marka fark etmeksizin, hemen her akıllı telefonda bu olay gündeme gelebiliyor. Daha önce Samsung ve Apple gibi markaların gündeme geldiği olaylar zincirine geçtiğimiz günlerde Xiaomi de eklendi.

Bir kullanıcı Redmi Note 7s akıllı telefon modelinin kendi kendine alev aldığını belirterek Xiaomi servisine başvurdu. Telefonun kendi kendine alev alması bir yana, servis tarafından kullanıcıya verilen cevap da gündem olacak cinsten. Dilerseniz olayın detaylarına geçelim.

Redmi Note 7s Alev Aldı

Adının Chavhan Ishwar olduğu öğrenilen kullanıcı, Ekim ayında Redmi Note 7s akıllı telefonu aldığını ve telefonun 1 ayı aşkın bir süredir sorunsuz bir şekilde kullandığını söyledi. 7 Kasım tarihine kadar hiçbir sorun olmadan kullanılan akıllı telefon, 7 Kasım tarihinde ise masanın üzerinde dururken kendi kendine alev aldı.

Burada telefonun şarjda olmadığını da belirten kullanıcı, telefonu hiç yere düşürmediğini ve herhangi bir darbeye maruz bırakmadığını da açıkladı. Buna rağmen akıllı telefonunun alev aldığını belirten kullanıcının doğal olarak soluğu serviste aldığını da belirtelim.

Servis Redmi Note 7s akıllı telefonunu incelemeye aldı. Telefonun incelenmesinin ardından, sorunun tespit edildiği de açıklandı. Buna göre söz konusu akıllı telefon modelinin kendi kendine alev aldığı doğrulandı ancak nedenin batarya olduğu belirtildi.

İlginizi Çekebilir: MIUI 11 Güncellemesi Alacak Modeller

İşte işin ilginç yanı burada karşımıza çıkıyor. Redmi Note 7s akıllı telefonları diğer tüm Xiaomi akıllı telefonlarında olduğu gibi batarya kısmında garantiye girmiyor. Bu nedenle kullanıcının akıllı telefonunun değiştirilmediği ve garanti dışında onarılabileceği açıklandı.

Yangının kaynağının anakart ve benzeri parçalardan olması durumunda telefon değiştiriliyor ancak pil kısmında yaşanan sorunlardan kaynaklı olan alev alma olaylarında telefon değiştirilmiyor.