Elektrikli Otomobil Üretici XPeng, Xiaomi Desteğini Aldı

XPeng 2

Alibaba Group Holding’in sahibi olduğu elektrikli araç üreticisi Xpeng Motors, Çin içerisinde faaliyet gösteren markalardan bir tanesi. Yavaş yavai Çin dışında da atılımlar yapmaya başlayan firma, elektrikli araç kategorisinde Tesla markasına rakiip olmaya hazırlanıyor.  Pazardaki payını arttırmak adına sürekli çalışmalar yapan yeni firmanın son olarak SUV sınıfı elektrikli araçlar üzerinde çalıştığı biliniyor.

Firma hem pazarda daha fazla destek bulmak hem de çalışmalarını hızlandırmak için yeni bir kaynak arayışına da girmiş durumda. Bu noktada markanın geçtiğimiz günlerde yatırımcılarla anlaşmalar yaptığı ve kaynak toplamaya başladığı açıklandı. Toplamda 400 milyon dolarlık bir kaynak toplamayı başaran XPeng, akıllı telefon Xiaomi’den de destek almayı başardı. Xiaomi gibi dev bir firmanın desteğiyle beraber markanın çoktan dış pazar için hazırlıklarını hızlandırdığını da ekleyelim.

XPeng ile Xiaomi Ortaklığı Mı Geliyor?

Elektrikli araçlar üzerinde çalışmalarına devam eden firmanın, bundan sonraki süreçte de derinlemesine bir şekilde yeni teknolojiler geliştirmeye devam ettiğini göreceğiz. Xiaomi’nin bu konuda kaynak desteğine katılması oldukça önemli. Öyle ki bazı iddialarda Xiaomi’nin firma ile ortaklığa gideceği ve akıllı ürün teknolojilerini araçlara ekleyeceği söyleniyor. Xiaomi’nin fon desteğinin ise bir süre daha devam ettiğini göreceğiz. Özellikle yeni araçların geliştirilmesi noktasında fon desteği önem kazanacak.

İlginizi Çekebilir: Redmi Note 8 Pro için MIUI 11 Geldi

Orta bir otonom araç geliştirme fikri olduğu belirtilen iki firmanın, sadece Çin içerisinde değil, tüm dünya pazarında bu araçları satışa çıkarması durumu söz konusu olabilir. Şu an için markanın araçlar üzerinde nasıl bir etkisi olduğunu bilemiyoruz.

Otonom bir aracın geliştirilmesi ise sürpriz olacak bir gelişme değil. Öyle ki daha önce de benzeri bir durum yaşanmış ve farklı markalara otomobil devleri ile anlaşarak otonom sistemler üzerinde çalışmalarını başlatmıştı. Hatta bir dönem Apple’ın bile bu çalışmalara katıldığı biliniyor.

İlk etapta elde ettiği kaynakları otonom sürüş ARGE’si P7 sedanın geliştirilmesi ve G3 ticari aracının seri üretime girmesi için kullanacağı açıklanan XPeng’in, Xiaomi ile ortaklığı konusunda nasıl adımlar atacağını zaman gösterecek.

Exit mobile version