DxOMark 2019 Yılı En İyi Kameraya Sahip Telefonlar

2019 Yılı En İyi Kameraya Sahip Akıllı Telefonlar 1

Yeni yıl yaklaşırken, teknoloji dünyası da iyiden iyiye hareketlenmeye başladı. Bir yandan markalar yıl sonu satış verilerini açıklarken bir yandan ise yılın en iyi ürünleri belirlenmeye devam ediyor. Son olarak akıllı telefonların kameraları için derecelendirme merkezlerinden biri olan DxOMark tarafından, 2019 yılının en iyi kameraya sahip akıllı telefonları açıklandı. Listede yer alan akıllı telefonlar bir hayli dikkat çekici. Amiral gemisi iddialı modellerle karşı karşıya kaldık.

2019 Yılı En İyi Kameraya Sahip Akıllı Telefonlar

Paylaşılan listenin zirvesinde Huawei Mate 30 Pro ve Xiaomi CC9 Pro Premium Edition serisinin yer aldığını görüyoruz. Her iki akıllı telefon modelinde de derecelendirmede birinci sınıf kameraların kullanıldığından söz ediliyor. İki model çok yönlü olarak değerlendirmede ilk sırada yer alıyor. Çok yönlü değerlendirmede hem kamera fotoğraf çekim performansı hem de video çekim performansı değerlendiriliyor. Bu da iki modelin çok yönlü olarak değerlendirmede ilk sırada yer aldığı anlamına geliyor.

Sadece video özelliği değerlendirildiği zaman ise iPhone 11 Pro Max modelinin ilk sırada yer aldığını görüyoruz. Genelde 102 puan alan akıllı telefon, video kısmında ise 117 puan alarak liderliği alıyor. HDR çekim yapma, renk üretimi, pozlama ve beyaz dengesiyle beraber bu modelin de liste başı olduğunu görüyoruz.

İlginizi Çekebilir: Xiaomi Mi Note 10 Pro Kamera Puanları Ortaya Çıktı

Listede yer alan diğer bir kategori ise yakınlaştırma için en iyi kamera kategorisi. Bu kategoride de Xiaomi CC9 Pro Pre Edition modelinin liderliği aldığını görüyoruz. Yakınlaştırma performansında en başarılı telefon olan seri, 121 DxOMArk kamera puanına sahip.

Geçelim diğer kategorimize. Ultra geniş açılı en iyi kameraya sahip olan akıllı telefon modeli ise Samsung Galaxy Note 10 Plus 5G modeli olarak değerlendirilmiş durumda. Telefonun ultra geniş açılı lensler için en iyi model olması, markanın öne çıkmasını sağlamakta.

Son olarak en iyi gece çekimi yapan akıllı telefona geçelim. En iyi gece çekim yapan akıllı telefon modeli Mate 30 Pro oldu. Düşük ışıkta iPhone 11 Prro modellerinin de iddialı bir rakip olduğu biliniyor. Fakat DXoMark, 2019 yılı en iyi kameraya sahip akıllı telefonlar listesinde Mate 30 Pro modelini biraz daha öne çıkarmış.

En iyi Kameralar