Bu Kez Redmi Note 7 Pro Alev Aldı

Redmi Note 7 Pro

Akıllı telefonların kendi kendine alev alması haberleriyle çok sık karşılaşıyoruz. Yeni akıllı telefonlar  bir yana, bu alanda iddialı modellerin bile sıkıntı yaşayabildiği görülüyor. Geçtiğimiz günlerde Redmi Note 7S akıllı telefon modelinin kendi kendine alev aldığı haberini vermiştik. Hindistan’da Ishwar isimli bir kullanıcı, durduğu yerde telefonunun yandığını belirtmiş ve servisin de değişim yapmadığını dile getirmişti. Servisin sorunun pilden kaynaklı olduğunu söylemesi üzerine herhangi bir değişim kararının çıkmadığı açıklanmıştı. Şimdi ise benzer bir durum Redmi Note 7 Pro modeliyle gündeme geldi.

Redmi Note 7 Pro Kendiliğinden Alev Aldı

Bu kez Çin’de Song Yujie isimli bir kullanıcının aldığı Redmi Note 7 Pro akıllı telefonu alev aldı. Temmuz ayında telefonu aldığını belirten kullanıcı, babasının telefonu kullandığı ve telefonla gece yatmadan video izlediğini belirtti. Babasının uykuya dalmasının ardından telefonu yorganın üzerinde unuttuğunu belirten kullanıcı, yangın ile uyandıklarını dile getirdi.

İlginizi Çekebilir: Kendi Kendine Alev Alan Redmi Note 7s için Şaşırtan Karar

Kendi kendine alev alan telefonun, yorganı tutuşturduğu ve kullanıcının babasının da hafif bir şekilde yaralandığı açıklandı. Yangın büyümeden durdurulmuş ancak telefon kullanılmaz hale gelmiş. Redmi Note 7 Pro akıllı telefonunun yangından sonra parçalara ayrıldığını da açıklayan kullanıcı, hemen servise başvurmuş durumda.

Yanan Redmi Note 7 Pro akıllı telefonunun incelemeye alındığı belirtildi. Kısa süre içerisinde inceleme sonuçları da ortaya çıktı. Kullanıcının söylemi ise Redmi Note 7S olayını anımsatıyor. Yapılan açıklamaya göre telefonda herhangi bir arıza olmadığı söylendi ve kullanıcı evine geri gönderildi.

Sorunun dış etkilere bağlı olduğunun söylenmesi ve yine cihaz değişimi yapılmaması soru işareti oluşturmuş durumda. Markanın konuya ilişkin resmi bir açıklaması ise bulunmuyor. Ardı ardına gelen alev alma olayları konusunda Xiaomi’nin bir açıklama yapıp yapmayacağı merak konusu.