Xiaomi’nin Yeni Telefon Patentleri Ortaya Çıktı

Xiaomi

 

Akıllı telefonlarında farklı tasarımlar kullanmayı seven markalardan biri olan Xiaomi, son birkaç yıldır bu alanda ciddi yatırımlarla karşımıza çıkıyor. Son olarak Alpha modelinde kullandığı sarmal ekran tasarımıyla dikkat çeken markanın, şu sıralar yeni modeller üzerinde çalıştığı ortaya çıktı. Elde edilen bilgilere göre bu kez Xiaomi, 4 farklı akıllı telefon sunacak ve bu telefonlarla beraber yeni bir tasarım temeline geçilecek.

 

Xiaomi 4 Yeni Akıllı Telefon Modeliyle Gelecek

 

Markanın yeni akıllı telefon modellerinde kullanılacak olan tasarımın nasıl olacağına ilişkin bazı patent görselleri ortaya çıktı. Ortaya çıkan patent görsellerinde ilk olarak köşelere yerleştirilmiş olan kameralar dikkat çekiyor. Telefonların her iki köşesinde, ekranın tam dışında iki kamera kullanıldığı görülüyor. Görselde daha net anlayacağınız şekilde kameraların her iki uç noktaya yerleştirilmesiyle beraber ekranların oldukça geniş bir kullanım alanı sunması sağlanacak.

Bu modelin arka kapak kısmında çift kamera sunduğunu görmek mümkün olacak. Yine diğer modele baktığımız zaman ise uçtan uca uzayan bir üst çerçeve olacağı görülüyor. Yine kameralar çerçevenin her iki ucuna yerleştirilmiş durumda olacak.

Geri kalan iki akıllı telefon tasarımında da benzer detaylara yer verildiğini görmek mümkün olacak. Yine bu modellerde de kameralar köşeye yerleştirilmiş durumda ancak bu kez köşe kısımlarında sadece kameraların yerleştirileceği çerçeveler olacak. Diğer kısımlarda yine çerçevesiz bir ekran tasarımının kullanılması bekleniyor.

Xiaomi akıllı telefonlarının bu tasarımlarla beraber ne zaman tanıtılacağı konusunda ise herhangi bir bilgi yok. Muhtemelen tanıtım için önümüzdeki seneyi beklememiz gerekecek. 4 modelin aynı anda yayınlanması bekleniyor. Teknik özellikler ise henüz belli değil.