Xiaomi Telefonlarda Bölgelere Göre Face ID ve Ses Durumu

Xiaomi Mi 8

Akıllı telefonlar bölge bölge satışı yapılan cihazlar. Her ne kadar birçok marka global pazarda akıllı telefonlarını satışa sunuyor olsa da akıllı telefonların genel olarak farklı bölgelere göre farklı sınırları oluyor. Telefonların bölge sınırları, ülkelere göre değişebiliyor. Bu durumu Çin ile örneklendirebiliriz. Çin içinde satılan akıllı telefon modellerinin çoğunda Google servisleri bulunmuyor. Çin’de kullanılmayan Google servisleri, Android akıllı telefonların bu bölgeler için özelleştirilmesine neden oluyor. Anlatmak istediğimiz olaya en iyi örnek Çin. Yine bu şekilde akıllı telefonları bölgelere göre uyarlayan markalardan birisi de Xiaomi. Özellikle Face ID destekli modellerinde bu durumu daha net görüyoruz.

Akıllı telefonlarını bölge bölge sınıflayan Xiaomi birçok ülkede satış yapıyor ancak telefonların bölgelere göre özelliklerinde de değişiklikler oluyor. Bölgelere göre değişiklik gösteren özellikler arasında yer alan kısımlardan birisi de Face ID sistemi ve ses yüksekliği sınırlaması. Xiaomi marka akıllı telefon modelleri için durumun ne olduğuna bakalım.

Xiaomi Marka Telefonlarda Face ID ve Ses Yükseklik Durumları

Telefonların bölge ayarlarına baktığınız zaman 200’ü aşkın ülkenin yer aldığını görüyoruz. Haliyle farklı bölgelerde farklı detaylar öne çıkabiliyor. Her özellik her bölgede aktif olarak kullanılmıyor. Kullanılabiliyor olsa bile sınırlı olarak kullanılabiliyor. Face ID özelliği de yine bu şekilde bölge bölge kullanımı değişiklik gösteren uygulamalar arasında yer alıyor. Her bölgede telefonların yüz tanıma özelliğini kullanamıyorsunuz.

Face ID destekleyen bölgeler ise şöyle:

Bunlar Face ID teknolojisinin desteklendiği bölgeler. Bunlar dışında ses seviyesinde herhangi bir sınırlama bulunmayan ülkeler ise şöyle:

Xiaomi marka Face ID destekli telefonlar için durum bu şekilde. Telefonların yüz tanıma özelliğinin çalıştığı ve ses yüksekliğinin sınırlamasının olmadığı bölgeler daha çok öne çıkıyor. Yine genel olarak her bölgede standartların yakalandığını söyleyebiliriz.