Xiaomi Sonik Toz Giderme Özelliğini Duyurdu

Xiaomi Sonik Toz Giderme

Xiaomi, bir süredir yeni akıllı telefon modelleri ile gündemde. Markanın yeni akıllı telefonları bir yana, alt markası olarak bilinen Redmi tarafından sunulan modeller de bir hayli ilgi görüyor. Bu noktada kısa süre önce piyasaya sürülen yeni bir akıllı telefon serisiyle karşı karşıya kalmıştık. Türkiye pazarında da satışa giren Redmi 8 ve Redmi 8A akıllı telefonları bir hayli dikkat çekmişti.

Hem uygun fiyatlı hem de başarılı özelliklere sahip olan akıllı telefonların piyasaya çıkmasının ardından yeni detaylar da gelmeye devam ediyor. Son olarak Xiaomi tarafından Xiaomi Sonik Toz Giderme özelliği duyuruldu.

Xiaomi Sonik Toz Giderme Nedir?

Redmi 8 ve Redmi 8A akıllı telefonlarında yer aldığı açıklanan Xiaomi Sonik Toz Giderme özelliği, telefonlar için büyük bir sorunun önüne geçiyor. Bu özellik sayesinde telefonların hoparlör kısmının tozlanmasının önüne geçiliyor.

Bu özelliği kullanarak hoparlörden tozların çıkarılması sağlanacak. Söz konusu mod çalıştırıldığı zaman hoparlörden 30 saniye boyunca yüksek bir ses çıkarılıyor. Bu sesle beraber hoparlörün içerisinde yer alan tozların dışarı atılması sağlanmakta.

Benzeri özelliklerin daha önce telefonlardaki suyu boşaltmak için kullanıldığını görmüştük. Aynı durumun Redmi 8 ve Redmi 8A akıllı telefonlarında toz gidermek için kullanıldığını göreceğiz. Söz konusu modun akıllı telefonların hoparlör kısmına herhangi bir sorun vermediği söyleniyor.

Fakat bunu uzun vadede değerlendirmek gerekiyor. Eğer söz konusu mod sürekli olarak kullanılırsa, buna bağlı olarak hoparlör kısmında kalıcı hasarlar ortaya çıkabilir. Bunun için uzun kullanım testlerini takip etmek gerekecek. En azından şu an için denemelerde bir sorun olmadığını söylemek lazım. Muhtemelen marka bunun için de önlemlerini almıştır.

İlginizi Çekebilir: Redmi 8 ve Redmi 8A Türkiye Fiyatları Ortaya Çıktı