Xiaomi Redmi 6A İncelemesi

Redmi 6A

Uygun fiyatlı akıllı telefon modelleri sürekli olarak öne çıkan Xiaomi, bu alanda en iyi fiyat performans serilerini sunmaya devam ediyor. Bu tür fiyat performans akıllı telefonlarından birisi de Xiaomi Redmi 6A akıllı telefonları.

Giriş seviyesine hitap eden bir telefon olsa da hem fiyatı hem de kullanışlı tasarımı ile dikkat çeken yeni modelin detaylarına bakalım.

Xiaomi Redmi 6A Tasarımı Nasıl?

Xiaomi Redmi 6A akıllı telefonu, sınıfına göre oldukça şık bir tasarıma sahip. Telefonun hem üst kısımda hem de alt kısımda çerçeveleri bulunuyor ancak çerçeveler çok fazla göze çarpacak şekilde değil. Ekranı tamamlayacak olan bir tasarımla kullanılmış çerçeveleri görüyoruz.

Arka kısma geçtiğimiz zaman ise yeni seri akıllı telefonların yatay kamera alanı göze çarpıyor. Tek bir kamera var ve kamera alanının içerisinde bir de flaş ışığına yer verilmiş durumda. Hem kamera alanının altında hem de alt kısımda anten çizgilerinin görünür olarak kullanıldığını da ekleyelim. Bunun dışında arka kapakta marka logosunun hemen altında bir hoparlör alanının kullanıldığını görüyoruz. Bu alan, tam ortalanmış olarak sunuluyor ve yerleşim konusunda kullanışlı bir konumda.

Telefonun gövde malzemesinin ve çerçeve malzemesinin ise eski serileri yansıttığını görüyoruz. Her ne kadar metalik görünümlü olsa da hem çerçeve hem de arka kapak plastik malzemeden üretilmiş.

Renkler: Mavi, Altın, Gümüş, Pembe

Ölçüler: 147.5 mm X 71.5 mm X 8.3 mm

Ağırlık: 145 gram

Xiaomi Redmi 6A Ekran Özellikleri

Tasarım özelliklerinden hemen sonra ekran özelliklerinden de söz edelim. Yine bu modelde giriş seviyesi bir akıllı telefonla karşı karşıya olduğumuzu hatırlatmak gerekiyor. Yani çok iyi bir ekran beklemeyin.

Çözünürlük değerlerinde de giriş seviyesi akıllı telefonlarında gördüğümüz değerleri görmek mümkün oluyor. Telefonun ekran boyutu 5.45 inç olarak açıklandı. Başarılı ekran gövde oranına sahip olan akıllı telefonun çözünürlük değeri kısmında ise 720 X 1440 piksel değeri sunduğu görülüyor.

Bu değerler beraber elde edilen piksel yoğunluk değeri de 294 PPi olarak açıklandı. İyi bir değer olarak gösterebileceğimiz değere karşın panelin IPS LCD panel olduğunu da ekleyelim. 18.9 en boy oranının sunulduğu ekranda, %72.68 ekran gövde oranı karşımıza çıkıyor. Yine sınıfına uygun değerlerin sunulduğu bir telefon söz konusu. Tabii ki çok yüksek bir ekran performansı da beklememeniz gerekiyor.

Teknik Özellikler

Mütevazi bir telefon olan Xiaomi Redmi 6A akıllı telefonunda 4 çekirdekli bir işlemci var. MediaTek MT6761 serisi yani Helio A22 işlemcilerini kullanan akıllı telefonların, 2.0 GHz saat hızına sahip olduğunu görüyoruz.

İşlemcilerle beraber gelen grafik birimi ise PowerVR GE8320 olarak açıklandı. 12 nm üretim sürecinden geçen işlemciler, genel anlamda orta halli performans değerine sahip olan işlemciler. Böyle baktığımız zaman, iyi sayılabilecek bir performans değeri sunulduğunu söylemek yanlış olmaz.

Telefonun sunduğu RAM miktarına geçtiğimiz zaman ise giriş seviyesini tam anlamıyla görebiliyoruz. 2 GB RAM miktarı sunuluyor ve LPDDR3 RAM tipine yer veriliyor. Amiral gemisi akıllı telefonlarda RAM tipinin LPDDR4x olduğunu düşünecek olursak, performans sorunları yaratabileceği derecede bir RAM’e yer verildiğini söyleyebiliriz.

Telefonların depolama alanı kısmında ise kullanıcılara iki farklı seçenek sunuluyor. 16 GB ve 32 GB olmak üzere iki farklı depolama alanı seçeneği var.

 

Kameralar

Kamera özelliklerinde de yine standart değerleri görüyoruz. Telefon aka kamerada 13 MP değerinde tek bir kamera ile karşımıza çıkıyor. Bu kameraların f/2.2 diyafram açıklık değeri var ve Full HD çekim yapılabiliyor.

Ön kamera kısmına geçtiğimiz zaman ise 5 MP değerinde bir kamera görüyoruz ve kameranın f/2.2 diyafram açıklık değeri bulunuyor. Bu kamerada ise 720p çekim sunuluyor.

Pil Durumu

Hızlı şarj desteği ya da kablosuz şarj desteği bulunmayan akıllı telefon, 3000 mAh değerinde bir bataryaya sahip. Şarj için micro-USB bağlantısı sunuluyor.

Fiyat

Xiaomi Redmi 6A akıllı telefonlarının fiyatı çok yüksek değil. Özellikleriyle eşit seviyede ilerleyen bir fiyat aralığına sahip olan telefon, 800 TL ile 900 TL arasında satışa çıkıyor. Zaman zaman kampanyalarla gündeme gelen bir modelin, daha uygun satış fiyatına sahip olduğu dönemlerde oluyor.

Redmi 6A, ülkemizde de çok satılan modeller arasında. Telefonun genel olarak başarılı bir performans ortaya koyduğunu söylemek yanlış olmayacaktır. Tabii ki aynı sınıfta farklı rakipler de var ancak Redmi bu seviyede akıllı telefonlar içerisinde en çok tercih edilenlen markalar arasında yer alıyor.