Xiaomi MIUI 12 Çalışmaları Başladı

Xiaomi MIUI 12

Xiaomi MIUI 11 arayüzü, uzun bir çalışma sürecinin hemen sonrasında yayınlandı. Yeni arayüz, akıllı telefonların hemen hemen her menüde biraz daha işlevsel bir hale gelmesini sağladı. Bu yönüyle yayınlanan güncellemelerin öneminin büyük olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır.

Yenilenmiş olan tasarım, yeni menüler, daha işlevsel ayarlar, dosya aktarımı için daha başarılı bir sistem derken Xiaomi MIUI 11 sürümünün kullanıcılara ulaşmaya başladığını da gördük. Bu sürüm için çalışmalar, dağıtım kısmında devam ederken şimdiden Xiaomi MIUI 12 sesleri de yükselmeye başladı. Firmanın en yetkili isimlerinden biri tarafından yapılan bir sosyal medya paylaşımı, yeni sürüme yönelik çalışmaların çoktan başladığını gösteriyor.

Xiaomi MIUI 12 Ne Zaman Gelecek?

Firmanın Halkla İlişkiler Genel Müdürü Xu Jieyun tarafından yapılan açıklama sonrasında yeni arayüzün çalışmalarının başladığı doğrulandı. Twitter üzerinden yapılan açıklamanın oldukça sınırlı kaldığını da belirtelim. Henüz firma geliştirmelerin nasıl seyredeceği ya da nasıl değişikliklerin yapılacağı konusunda herhangi bir bilgi vermedi.

Bunun yerine çoktan çalışmaların başladığı yönünde bir açıklama ile sınırlı kalındı. Bu noktada Xiaomi MIUI 12 sürümünün ne zaman çıkış yapacağı konusunun da bilinmezliğini koruduğunu söyleyebiliriz. Muhtemelen yayın tarihi konusunda 2020 yılında açıklamalar yapılacak.

Geliştirme sürecinin seyrini düşünecek olursak, önümüzdeki sene bu zamanlar yeni arayüz sürümünün sunulduğunu görmek mümkün olabilir. Şu an için değişiklikler kısmında da bir bilgi olmadığı gibi oyun modu gibi ekstra düzenlemelerin değiştirileceği iddialarının ne kadar gerçeği yansıttığını biliyoruz.

Bu noktada en önemli kısım olarak gösterebileceğimiz hangi akıllı telefon modellerinin Xiaomi MIUI 12 güncellemesini alacağı konusu da bilinmezliğini koruyor. Yeni sürüm için açıklamalar gelecek olursa, bu sürümde yer almasını beklediğimiz özellikler konusunda daha fazla paylaşımlar yapacağız.