Xiaomi Mi Surface Oyuncu Monitörü Tanıtıldı

Xiaomi Mi Surface

Donanım alanında sayısız ürün sunan Xiaomi, bu alanda iddialı kategorilere giriş yapmaya başladı. Markanın son olarak oyuncu monitörleri için nemli bir adım attığını gördük. Yapılan duyurunun hemen ardından Xiaomi Mi Surface oyuncu monitörleri ortaya çıkmış oldu.

Markanın bu alanda ilk iddialı ürünü olan yeni oyuncu monitörünün özelliklerinden ve fiyatlarından söz edelim. Bakalım yeni seri markanın bu alanda ilerlemesine yetecek teknik donanımlara sahip bir seri mi?

Xiaomi Mi Surface Tasarımı Nasıl?

Xiaomi Mi Surface oyuncu monitörünün en iddialı yanı, monitörün tasarımı. Oyunlarda maksimum görüntü açısının yakalanması noktasında başarılı olan serinin kavisli bir ekranla beraber geldiğini görüyoruz. Monitörün tamamen kavisli bir yapısı var.

1500R kavisli ekran, üst ve yanlardan neredeyse tamamen çerçevesiz olarak sunulan serilerden birisi. Üst kısımda çok daha ince bir çerçeve kullanılıyor. Bu da net bir görüntü kalitesi sunulması konusunda artılar sunduğu gibi görüş açısı konusunda da çok önemli artıların sunulmasını sağlıyor.

Monitörün üst kısmında dikkat çeken ince çerçeveler dışında alt kısmında ise oldukça kalın bir çerçeve bölümü dikkat çekiyor. Tasarım kısmında dikkat çeken bir başka detay ise ekranın ayakları.

Ayak kısmında ekranın çatal ayak olarak gösterilen tasarımı benimsediğini görüyoruz. Dikine doğru aşağı inen kalın ayak sapının dışında iki yana doğru yatay olarak açılan ince destek ayaklarının sunulduğunu görüyoruz.

Maksimum görüş açısını baz alarak hazırlanılmış olan tasarım kısmından söz ettiğimize göre geçelim ekranların teknik özellikler kısmında neler sunduğu bölümüne. Öyle ki teknik özellikler kısmında da dikkat çekici özellikler.

Xiaomi Mi Surface Teknik Özellikler

Oyuncu monitörlerinde aranan bazı özellikler vardır. Bu monitörlerde en çok aranan özellik yenileme hızının yüksek olmasıdır. Xiaomi Mi Surface bu yönden başarılı bir ekran modeli. Ekranın yenileme hızı 144 Hz olarak açıklandı. 144 Hz yenileme hızının dışında 4 ms gibi bir yanıt süresinin sunulduğu da açıklandı.

Açıkçası bu kısımda biraz daha farklı bir seri görebilirdik. Xiaomi’nin bu alanda rakiplerinin 1 ms tepki sürelerine ulaştığını görüyoruz. Yeni serinin bu konuda biraz geri kalacağını düşünmek gerekiyor. Tabii ki performans konusunda tek dikkat edilecek nokta burası değil. Bunun dışında görüntü teknolojilerine de bakmak gerekiyor.

Xiaomi Mi Surface ekran boyutu kısmında ise 34 inçlik bir panelle karşımıza çıkıyor. 34 inçlik panelin çözünürlük değeri ise oldukça yüksek. Serinin 3440 X 1440 piksel çözünürlük değerine yer veren ekranların, 21:9 en boy oranı bulunuyor.

Zaten kavisli ekranın avantajını da bu kısımda net bir şekilde görüyoruz. Genel olarak başarılı bir tasarım sunulmasının yanında ince çerçeveler ve kavisli ekran sayesinde 21:9 en boy oranı sunulmuş durumda.

Bu özelliklerin dışında genel olarak görüntü teknolojisi kısmında da AMD FreeSync teknolojisinden yararlanıldığını belirtmek gerekiyor. Bu da görüntülerde herhangi bir titremenin olmamasını sağlamış durumda.

Fiyat Nasıl?

Tüm bu özelliklerle beraber bir de kampanya sunulmuş durumda. Xiaomi Mi Surface şu an için ön siparişlere açıldı. Ekranın ön siparişler için açıklanan fiyatı 283 dolar olarak belirtildi. 283 dolar fiyatın ön sipariş fiyatı olduğunu ekleyelim. Serinin satışa çıkmasından sonra fiyat 354 dolar olarak güncellenecek.

Satışların ilk olarak Çin genelinde başlaması beklenen monitör için diğer ülkelerde de satışlar yapılması söz konusu olacak. Fakat bu bölgeler için satışların ne zaman başlayacağı konusunda herhangi bir bilgi açıklaması yapılmadı. Bunun için bir süre daha markanın paylaşımlar yapmasını beklemek gerekecek.

Exit mobile version