Xiaomi Mi LED Smart Apple HomeKit Desteğini Aldı

Xiaomi Mi LED Smart,

Xiaomi, daha çok akıllı telefon modelleriyle gündeme geliyor olsa da aslında sadece akıllı telefonlar üretmiyor. Belki de bu alanda en geniş yelpazeye sahip olan markalardan biri olan Xiaomi’nin üretimi olan akıllı cihazlardan birisi de Mi LED Smart ampuller.

Akıllı ampul olarak tanımlayabileceğimiz Xiaomi Mi LED Smart, hem oldukça kullanışlı hem de kullanımı çok rahat bir ürün. Lamba renginizi ve parlaklığını akıllı cihazlarınız üzerinden kontrol etmeyi sağlayan ürüne, kısa bir süre önce Apple HomeKit desteğinin eklendiği de duyuruldu.

Xiaomi Mi LED Smart Siri ile Kontrol Edilebilecek

Akıllı ampulleri Apple HomeKit üzerinden kullanmak için tek yapmanız gereken üretici yazılımını güncellemeler olacak. Apple HomeKit desteği sayesinde, iPhone ve iPad cihazlarınız üzerinde Xiaomi Mi LED Smart lambalarını kullanmanız mümkün olacak.

Sadece Siri komutlarını vererek, ışığın rengini ya da parlaklık değerini ayarlamanız mümkün. Bunun için cihazınız üzerinden sesli komut vermeniz yeterli oluyor. Tabii ki Xiaomi akıllı lambalarının da bir serisi olduğunu hatırlatalım. Seri içerisinde yeni yazılım desteğini sunan lamba modellerini de belirtelim. Apple HomeKit destekleyecek olan modeller şöyle:

Bu modeller için Apple HomeKit desteği sunulmuş durumda. Serinin dışında kalan modeller için şu an herhangi bir güncelleme haberi verilmiş değil. Söz konusu desteği ardından, lambalar için ilerleyen dönemlerde de yeni yazılım desteklerinin açıklanmaya devam edeceği belirtildi. Açıklamalara bakacak olursak Xiaomi, akıllı ev ürünlerini de bu şekilde geliştirmeye devam edecek.