Xiaomi Mi AirDots Youth Edition İncelemesi

Xiaomi Mi AirDots Youth Edition

Kablosuz kulaklık modellerinde alternatiflerin sayısının arttığını görüyoruz. Akıllı telefonlarıyla pazardaki yerini sağlamlaştıran Xiaomi, kablosuz kulaklık sınıflarında da yine kendisini kanıtlamış modeller arasında yer almakta. Markanın hem fiyat konusunda rekabet edecek hem de teknik özellikleri dikkat çeken modellerinden birisi de Xiaomi Mi AirDots Youth Edition kulaklıkları.

Özellikle tasarımı ilgi çeken yeni kulaklık modellerinin özelliklerine daha yakından bakalım. Öyle ki bu model AirPods rakibi olarak değerlendiriliyor.

Xiaomi Mi AirDots Youth Edition Tasarımı

Kulaklıkların tasarım kısmında mini bir kasa ile geldiğini söylemek lazım. Kulak içi kulaklık modellerine  dahil edilen yeni kulaklıkların, uzun kuyruk kısmına sahip olan modellere göre biraz daha geniş bir kuyruk alanı var. Baş bölümlerinin yüzey alanı biraz daha geniş. Boru şeklinde bir sap değil de biraz daha geniş elips şeklinde bir sap kısmı görüyoruz.

Kulaklıkların üzerinden kontrol sistemi için bu yüzeylerin daha işlevsel olduğunu eklemek gerekiyor. Renk seçeneğine baktığımız zaman ise kulaklıkların sadece beyaz renk ile geldiğini görüyoruz.

Kutu Tasarımı

Kutu, kulaklık başlarında olduğu gibi oldukça sade bir yapıya sahip. Yatay şekilde kullanılan kutu genel olarak başarılı bir tasarımla geliyor. Yine kutu için de sadece beyaz renk sunuluyor.

Kulaklık Ağırlığı: 4.2 gram

Xiaomi Mi AirDots Youth Edition Özellikleri

Tasarım dışında kulaklığın özellikleri de dikkat çekici. Tamamen kablosuz kulaklık olarak karşımıza çıkan modelin, Bluetooth 5.0 teknolojisini desteklediğini görüyoruz. 7.2 mm sürücü çapına sahip olan sürücülerle beraber gelen kulaklığın, Bluetooth 5.0 teknolojisiyle beraber ses kalitesinin de oldukça başarılı olduğunu görüyoruz.

Derin bas özelliğinin bulunduğu AirDots Youth Edition modelinde pasif gürültü engelleme özelliği de yine öne çıkan özellikler arasında yer alıyor. 106 dB hassasiyet ve 16 Ohm Empedans değerleri de yine dikkat çeken detayları arasında.

Şarj Durumu

Kulaklıkların şarj durumu ise kullanıma göre değişiklik gösterebiliyor. Genel kullanımda şarj süresinin 5 saat olduğunu ekleyelim. Yoğun olarak kullanım durumunda ise şarj süresi 4 saate kadar düşebiliyor.

Eğer kutuyu hesaba katacak olursak, 12 saat ekstra bir kullanım süresi sunulduğunu görüyoruz. Tüm bunlarla beraber kulaklığın tam olarak şarj edilmesi için gereken sürenin 2.5 saat olduğunu da ekleyelim.

Fiyat

Xiaomi Mi AirDots Youth Edition ülkemizde de satışı olan modellerden bir tanesi. Fiyat aralığı ise biraz değişken.  250 TL ile 400 TL arasında değişen satış fiyatı var. Mağazalara göre değişiklikler gösteren fiyatın düştüğü kampanyalar da sunuluyor.

Düşük bütçeli kulaklık modeli isteyenler için Mi AirDots Youth Edition iyi bir alternatif. Biraz araştırma yaparsanız, kulaklıkları daha uygun fiyata da bulabilirsniz.