Xiaomi Mi 6 MIUI 11 Güncellemesi Geliyor

Xiaomi Mi 6

Xiaomi’nin en çok ilgi gören amiral gemisi akıllı telefon modellerinden birisi Xiaomi Mi 6 olmuştu. Döneminde uygun fiyatlı bir seri olarak satışa çıkması, ayrıca üstün özellikleriyle ilgiyi toplaması bu modelin çok satılmasını sağladı. Bu kadar çok satışı yapılan yeni akıllı telefon modelinin marka tarafından da sürekli olarak desteklendiğini gördük.

Xiaomi, yeni akıllı telefon modelleri için güncelleme desteğine devam etmişti. Fakat marka Android 9 sürümüyle sınırlı kalmıştı. Şimdi ise Xiaomi Mi 6 modelinin MIUI 11 arayüzü için güncelleme alacağı ortaya çıktı. Telefonun yeni arayüzü çalıştırması önemli bir adım olarak gösterilebilir.

Xiaomi Mi 6 MIUI 11 İle Geliyor

Yeni sürümün diğer modellerden farklı olarak yayınlandığını belirterek başlayalım. Bu sürüm diğer modellerde yer alan Android 10 ile çalışmayacak. Bu sürüm Android 9 işletim sistemi üzerinden çalışacak. Android 9 işletim sistemini temel alacak olan MIUI 11, yine de hemen hemen tüm özellikleri ile kullanılabilecek.

Yeni arayüzler yeni özellikler Xiaomi Mi 6 akılı telefonlarında da kullanılabilecek. MIUI 11.0.2.0 sürümünde kalacak olan Mi 6 bundan sonraki güncellemeleri ise alamayacak. Bundan sonraki güncellemeleri alamayacağı için yeni sürüme gelen güncellemeler konusunda da sınırlama olabilir.

İlginizi Çekebilir: Xiaomi MIUI 11 Yenilikleri Neler?

Tüm bunlara rağmen eski amiral gemisi akıllı telefon modellerinden biri olan Mi 6 akıllı telefonlarının güncelleme aldığını görmek çok güzel bir haber. MIUI 11 ayrıcalıklarıyla beraber eski akıllı telefonlarında yeni bir sistem arayüzüne geçmiş olması önemli bir artı. Güncellemenin tüm cihazlar için ne zaman dağıtımının tamamlanacağı ise bilinmiyor. Muhtemelen bütün Mi 6 modellerinin güncelleme alması biraz zaman alacak.