Xiaomi Katlanabilir Akıllı Telefon Patentleri Ortaya Çıktı

Xiaomi katlanabilir akıllı telefon

Katlanabilir akıllı telefon modelleri için sürekli yeni modeller gündeme geliyor. Bu alanda ilk adım Samsung’un Galaxy Fold akıllı telefon modelleriyle atılmıştı. Yeni akıllı telefon modellerinin piyasaya çıkması için uzunca bir zaman beklemek gerekti. Bunun hemen sonrasında ise Huawei Mate X akıllı telefonları geldi. Katlanabilir akıllı telefon modelleri için yeni alternatifler sunan markaların hemen sonrasında şimdi ise Xiaomi katlanabilir akıllı telefon modeli için detaylar ortaya çıktı.

Xiaomi Katlanabilir Akıllı Telefon Geliyor

Yeni paylaşılan patent görsellerinden sonra Xiaomi katlanabilir akıllı telefon modeli için de detaylar ortaya çıkmış oldu. Patent görsellerine baktığımız zaman telefonların iki yandan katlanabilir olduğunu görmek mümkün oluyor.

İlginizi Çekebilir: Redmi K20 için MIUI 11 Güncellemesi Geldi

Telefon tam olarak açıldığı zaman bir tablet boyutuna geliyor. Fakat telefon katlandığı zaman her iki taraftan da katlandığını görmek mümkün oluyor. Hem sağ kısımdan hem de sol kısımdan katlanabilir bir akıllı telefon modelinin sunulduğunu görmek mümkün olacak.

Telefonun katlanan panelleri üzerinde birer adet kamera bulunacağı da belirtiliyor. Hem sağ panelde hem de sol panelde bir kamera kullanıldığını görmek mümkün olacak. Telefon arkaya katlandığı zaman bu kameraların çift arka kamera olarak kullanıldığını göreceğiz.

Xiaomi katlanabilir akıllı telefon modeli için isim konusunda da nasıl bir tercih yapılacağı konusunda bazı bilgiler ortaya çıktı. Buna göre telefonların Mi Fold veya Mi Flex olarak adlandırıldığını göreceğiz Katlanabilir bir panelle beraber gelecek olan akıllı telefonların teknik özelliklerinin neler olacağı ise henüz belli değil.

Muhtemelen yeni akıllı telefonların amiral gemisi akıllı telefonlar sınıfında olduğunu göreceğiz. Galaxy Fold ve Mate X modellerinde olduğu gibi üst segment özellikleri göreceğiz. Tanıtımın ne zaman yapılacağı ise net değil.