Xiaomi JoyUI 11 Özel Arayüzü Ortaya Çıktı

JoyUI 11

Kısa süre sonra global versiyonunun tüm detaylarının ortaya çıkmasını beklediğimiz MIUI 11 arayüzünün, özelleştirilmiş versiyonları da ortaya çıkmaya başladı. Bu noktada arayüzün özelleştirilmiş olan versiyonlarının başında JoyUI 11 geliyor.

Xiaomi tarafından sunulan oyun telefonları olan Black Shark akıllı telefon modelleri için özelleştirilmiş olan bir arayüz olarak sunulacak JoyUI 11, için detaylar da belli oldu. Hemen oyun telefonları için gelecek olan yeni arayüzün artılarından söz edelim.

JoyUI 11 Neler Sunacak?

Markanın MIUI 10 çalıştıran oyun odaklı akıllı telefonları Black Shark modelleri doğrudan JoyUI 11 arayüzüne geçecekler. MIUI arayüzünün çekirdek yapısını kullanan ancak özelleştirilmiş olacak olan serinin, oyun odaklı iyileştirmeler aldığını görmek mümkün olacak.

Farklı oyun modları arasında geçiş yapılmasını sağlayacak olan arayüz, kullanıcıların kendilerine göre özelleştirmeler yapmalarına da izin verecek. Ana sürüm olan ve birçok akıllı telefon modeli için yayınlanacak olan MIUI 11 arayüzüne göre çok daha fazla özelleştirme seçeneği sunulacak. Kullanıcıların kendi arayüz özelleştirmelerini yapmalarının yanı sıra, oyun odaklı seriler için dikkat çeken tema tasarımlarının da sunulacağı belirtiliyor. Bu tema tasarımlarının nasıl olacağı konusunda bir bilgi yok.

Beklentiler temaların da yine çok dikkat çeken tasarımlarla beraber geleceği yönünde. Muhtemelen ünlü oyunlara göre hazırlanmış olan tema çalışmalarını da göreceğiz. Yine kullanıcılar özel olarak hazırlanmış olan bu temalar içerisinde de özelleştirmelere yer verebilecekler.

Yeni arayüz güncellemesinin diğer bir artısı ise asistan desteği olacak. Bu sürümün yayınlanmasının ardından Xiao AI sesli asistanı da entegre bir şekilde çalışabilecek. Asistanın nasıl artılar sunacağı ya da evrensel olarak kullanılıp kullanılmayacağı konusunda bir bilgi bulunmuyor. Muhtemelen dil desteği düzenlemelerinden sonra özel olarak birçok ülkede destek veren bir sesli asistan göreceğiz.

Tüm artılarıyla beraber JoyUI 11 arayüzünün Black Shark akıllı telefonlarının tamamı için yayınlanması bekleniyor. Yine güncellemenin tarihi konusunda kesin bir bilgi yok ancak Ekim ayı bitmeden dağıtımın başlayacağı yönünde ipuçları var. En azından beta sürümlerin sunulması ve güncelleme testlerinin başlaması bekleniyor.