Xiaomi Ekrana Gömülü Kamera Patentleri Ortaya Çıktı

Akıllı telefonların kamera teknolojisi için yeni çözümler sunmaya başladığı biliniyor. Özellikle son birkaç amiral gemisi akıllı telefon modelinde bu konuda önemli değişiklikler sunulmaya başlandı. Şimdi ise gündemde olan ise ekrana gömülü kameralar. Bu yönde çalışma yapan markalardan birisi de Xiaomi oldu. Xiaomi ekrana gömülü kamera patentleriyle beraber bu alanda nasıl bir çalışma yaptığını ortaya çıkarmış oldu.

Xiaomi Ekrana Gömülü Kamera Sistemi

Paylaşılan patent görsellerinde en çok dikkat çeken detay, çift kamera kullanılması oldu. Ön kamera kısmında iki adet kameranın bulunacağı net bir şekilde görülüyor. İki kameranın da ekrana gömülü bir şekilde geleceğini gösteren patentlere göre ekran gövde oranı da çok yüksek olacak. Öyle ki telefonların çerçeve kısmında da neredeyse sıfır bir çerçeve kullanılacağı görülüyor.

Xiaomi ekrana gömülü kamera sisteminde dikkat çeken bu detaylar, markanın sadece ekrandan oluşan ön panele sahip akıllı telefonlar geliştireceğinin de en büyük kanıtı. Zaten Alpha modeliyle beraber bu yönde bir başarı elde edilmişti. Alpha modelinde sarmal ekran teknolojisi kullanılmış ve akıllı telefonların ekranlarında tamamen kavisli bir yapının kullanılabileceği ortaya çıkmıştı. Fakat bu model çok fazla satış elde edecek bir model değil.

Hem telefonun üretimi sınırlı olacak hem de söz konusu akıllı telefonların fiyatı rakiplerine göre biraz daha yüksek olacak. Böyle değerlendirildiği zaman Alpha akıllı telefonlarının sınırlı satışı olduğunu göreceğiz. Fakat patent görsellerinde ortaya çıkan yeni akıllı telefonların herkes tarafından alınabilecek amiral gemisi modellerinden biri olması bekleniyor. Xiaomi ekrana gömülü kamera sistemi dışında henüz bu modellere ilişkin başka bir detayın ortaya çıkmadığını da belirtelim.