Xiaomi, Dört tarafı ekran olan yeni modeli Xiaomi Mi Mix Alpha Tanıtıldı

Xiaomi Çin’de yaptığı yeni lansman ile Mi ailesinin yeni üyesini tanıttı. Söz konusu açıldığından dört tarafı ekran olacak yeni modelinden bahseden firma dediğini yaptı ve lansman günü herkesi şaşırtmayı başardı. Xiaomi Mi Mix Alpha modeli tasarım ve özellik olarak piyasada bulunan üst düzey cihazların üstüne gelerek tavrını ortaya koydu. Rakiplerinin sürekli yerinde saymasından sıkıldığını belli eden Alpha özellikleriyle yıllardır gelişememiş ve yerinde sayan mobil cihazlara dersini vermiş oldu. Nasıl yapıldığını anlamak zor fakat Xiaomi bunu başararak tamamen ekran şeklinde telefonu tasarladı.

Akıllı telefon sektöründe alışılmamış olan bu tasarım tipi rakiplerini alarma geçirmeye yetecek gibi duruyor. Artık alışkın olduğumuz önde ekran ve arkada kapak bulunan akıllı telefon devrini kapatmış olan Çinli firma alışkanlıklarınızı güncellemeye geldik diyerek rakiplerine sitem etti. Yenilenen görünüşü ile Alpha ekran paneli cihazın her yerini dolaşarak kamera altında birleştirildi. Kullanım açısından avantajlarını ve farkını gözler önüne sermesi kimseye söz hakkı tanımıyor.

Böylesi şık tasarıma eşlik eden kamera özellikleri nelerdir?

Xiaomi Mi Mix Alpha modelinde sadece tasarım yönünde yeniliklere gitmediği gibi sistemsel ve kamera yönünden en üst düzeylerde kalite sergileyeceğini açıkladı. Yapılan lansmanda katılımcıların hayretle izlediği kamera özellikleri üç farklı boyutta Alpha modeline işlenmiş bulunmaktadır. Peki bu derece kendinden söz ettiren kameranın özellikleri sizce nasıl cazip edecek değerlerde olur. Çözünürlük ve kalite odaklı yapılan çalışmalar sonucu Mi Mix Alpha modeline yakıştırdıkları kamera çözünürlüğü 108 MP değerlerine sahiptir. Yanlış okuduğunuzu düşünmeyin verilen değerler doğrudur.

Samsung tarafından üretilen ISOCELL Bright serisine ait HMX modelidir. Kamera ve sensör odaklı yapılan bütün gelişmeleri kendisinde barındıran bu kamera çekilecek fotoğraf ve videoların kalitesi konusunda herkesi meraklandırmaya başladı. Kamera tamamen yenilikçi özellikleri barındırıyor ve çektiği tek bir adet fotoğrafın boyutu 40 MB değerlerindedir. Ayrıyeten çözünürlük olarak 12.032 x 9.024 böylesi değer henüz görülmedi ve duyulmadı. 108 MP değerlerindeki kameraya farklı alanlarda yardımcı olacak 16 MP değerlerini gösteren geniş açılı kamera ve 12 MP değerinde telefoto kamerası barındırmaktadır. Farklı cihazda bulamayacağınız üçlü ve yüksek çözünürlük farklılığı buradan gelmektedir.

Böylesi ekrana ve bu kameraya hangi batarya dayanır? Xiaomi yaparsa dayanır

Akıllı telefon dediğin arkası kapaklı önü ekran olur diye tabir edilirdi. Kapak kısmında bulundurulan çoğu batarya ise düşük değer vermekten ziyade akşamı çıkartmamıza müsaade etmezdi. Ben bunca özelliği yapacağım ve Alpha modelini alacak müşterilerim günü birlik batarya sorunu yaşayacak. Öyle şey olmaz diyerek 4.050 mAh gücünde seyir eden yeni batarya modelini Alpha modelinde kullandıklarını söyledi.

Hem ekran boyutu büyük, hem de çözünürlüğü yüksek kameraya sahip buna nasıl şarj dayandıracağız diyenlere karşılık verilen cevap ise geliştirilmiş sistemin önüne kimse geçemez. Fakat günde minimum şarj etmeniz gerekebilir. Nasıl olsa böylesi özellikleri ve tasarımı sunan cihaz bunu hakkediyor. Kablolu şarj edebilmek için 45 watt değerlerinde, kablosuz şarj edebilme değerleri ise 30 watt gücünde olacaktır. Hızlı şarj olabileceği gibi tüm cihazlar ile arasında 10 watt değerlerinde enerji aktarımı mümkün olacaktır. Almayı düşünenler şimdiden kablosuz şarj pedine yapıştırıcıyı sıkmaya başlasın çünkü cihazının sürekli üstünde durabilir.

Böylesi güzel tasarımın altında yatan özellikler nelerdir? Xaiomi Mi Mix Alpha Özellikleri

Böylesine eşsiz tasarım ile lansman edilen telefonun özellikleri piyasada satışta olan telefonlar ile eş değer olamaz. Qualcomm tarafından yapılmış devasa Snapdragon 855+ ile Alpha performansın doruklarını yaşamaktadır. Yavaşça hayatımızda yerini almaya başlayacak olan 5G desteğine sahip olması ayrıca sevindirici haberlerden birisidir. 12 GB RAM ve 512 GB hafıza kapasitesiyle performans odaklı ilerleyişini rakiplerine karşı kullanıyor.

Xaiomi Mi Mix Alpha Özellikleri

Xaiomi Mi Mix Alpha Fiyatı

Telefonun fiyatı lansmanı yapılırken açıklandı. Çin para birimi ile 20.000 yuan olarak belirlenmiştir. TL ve Dolar bazında hesaplanacak olursa denk geldiği tutar ise Türkiye de vergisiz 16.000 TL vergili olarak 35.000 TL ön görüşündeyiz. Dolar bazlı fiyatı ise 2800 ABD dolarına denk gelmektedir. Xaiomi Mi Mix Alpha Türkiye de satışa çıkarsa alınabilecek telefon mu? Aslında bu parayı verebilecek bir Türk yok fakat aramızda güncel teknolojiyi takip edip heveslenen mutlaka olacaktır. Bundan ötürü en çok satılan ülkeler arasında gerilerde kalacağımız görülmektedir. Tasarımı muhteşem, özellikleri şahane ve kamerası çözünürlük bakımından harika fakat fiyatı da hayli o kadar güzeldir.