Xiaomi Cihazlarda Unlock Nasıl Yapılır? Bootloader Kilidi Nasıl Açılır?

Xiaomi cihazlarda Unlock

Birçok akıllı telefon modelinde, telefonların sistem çekirdeğini korumak ve saldırılardan kurtarmak adına bootloader kilidi adı verilen bir kilit kullanılıyor. Bu şekilde sistem çekirdeğine erişim kilitlenmiş olur. Akıllı telefonlarında bootloader kilidi kullanan markalardan birisi de Xiaomi. Fakat bazı durumlarda bootloader kilidinin açılması gerekiyor. Kimi zaman ROM yüklemek kimi zaman da bozulan IMEI için düzenleme yapmak adına, Unlock işlemi yaparak kilidi açabilirsiniz. Peki, Xiaomi cihazlarda Unlock nasıl yapılır? Bootloader kilidi nasıl açılır? Aşamalara bakalım.

Xiaomi Cihazlarda Unlock Aşamaları

İşleme geçmeden önce Xiaomi tarafından Unlock işlemi için oluşturulmuş olan sayfaları kullanacağımızı belirterek başlayalım.

İşlem bu kadar ile sınırlı olacak. Xiaomi cihazlarda Unlock yapıp bootloader kilidini açmak için kullanacağınız yöntem ve adımlar bunlar.

Burada dikkat etmeniz gereken bir nokta daha var. Kilidi açmanız, cihazınızın garantisinin devre dışı kalmasına neden olacaktır. Eğer cihazınız garantili ise bunu göz önüne almanız gerekiyor. Ayrıca bundan sonra yapacağınız ROM ve benzeri işlemler için Xiaomi herhangi bir sorumluluk kabul etmiyor.

Son olarak bölge sınırlamasından da söz edelim. Eğer tüm bu aşamalar sırasında hata mesajı alırsanız, en önemlisi telefon doğrulaması kısmında herhangi bir doğrulama kodu alamıyorsanız, bölge sınırlamasına takılmış olabilirsiniz. Bunun için işlemleri VPN üzerinden yaparak farklı bir bölgeden bağlanıyormuş gibi işlem yapabilirsiniz.