Xiaomi Cihazlarda TWRP Nasıl Yüklenir?

Xiaomi Cihazlarda TWRP

Android akıllı telefonlarda, işletim sisteminde bir sorun yaşadığınız zaman, bu sorunu çözebilmek adına çeşitli yöntemlere başvurabiliyorsunuz. Eğer telefonunuz açılmıyorsa ve sistemle ilgili olarak sorununuzu gideremiyorsanız, dışarıdan işletim sistemine müdahale etmenizi sağlayan kurtarma modu adı verilen bir mod bulunuyor. Standart Android sisteminden ayrı bir konsol olan bu bölüm, Android işletim sistemine dışarıdan müdahale edilmesini sağlıyor.

Genelde fabrika ayarlarına dönme, sıfırlama gibi basit işlemler yapabiliyorsunuz. Fakat kurtarma modu standart stok olarak sunuluyor. Tıpkı Android arayüzlerinde olduğu gibi kurtarma modlarında da farklı alternatifler var. En çok kullanılan ise TWRP Recovery. ROM yüklenmesine, kurtarma modunda farklı özelleştirmelere ulaşılmasına izin verilen TWRP’nin farklı telefonlara göre farklı kurulumları bulunuyor. Peki, Xiaomi cihazlarda TWRP Recovery kurulumu nasıl yapılır?

Xiaomi Cihazlarda TWRP Recovery Kurulum Aşamaları

İşleme başlamadan önce bir konuda bilgi verelim. Xiaomi akıllı telefonlarında bu işlemi yapmak için telefonunuzun bootloader kilidini açmış olmanız gerekiyor. Unlock olarak bilinen bu işlemi yapmamanız durumunda, cihazınızın sistemine ilişkin değişiklikler yapmanız mümkün olmaz. Bu konuda bilgi sahibi değilseniz, daha önce paylaştığımız yazımızda Xiaomi cihazlarda Unlock yapımını anlatmıştık. Buradan içeriğimize ulaşıp, detaylı bilgileri alabilirsiniz.

Xiaomi cihazlarda TWRP Recovery kurulumu bu şekilde tamamlanmış olacak. Telefonunuzu ses açma ve güç tuşu ile yeniden başlattığınız zaman TWRP Recovery ekranı karşınıza gelecek. Burada dikkat etmeniz gereken kısım “fastboot flash recovery twrp.img” kısmı. İndirdiğini TWRP imajının adı farklı olabilir. Eğer dosya adı farklı ise dosya adını “twrp.img” şeklinde düzenleyin. Dosya adı aynı olmadığı sürede CMD ekranında yükleme yapılmayacaktır.

İşlem aşamaları hakkında sormak istediklerinizi ya da yaşadığınız sorunları yorum bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.