Xiaomi 120Hz Ekranlı Bir Akıllı Telefon Geliştiriyor

120Hz

Akıllı telefon dünyasının en iddialı markalarından biri olma yolunda ilerleyen Xiaomi, yeni akıllı telefon modellerinde bu unvanı kazanmak adına önemli bazı yenilikler sunacak. Markanın ilk hamlesinin ekranlar konusunda olacağı iddia ediliyor. Bu noktada 120Hz yenileme hızı sunan ekranları görmek mümkün olacak.

MIUI 11 arayüzü içerisinde yer alan kodlar da 120Hz yenileme hızına sahip olan ekranların geleceğinin kanıtı olarak gösterilebilir.

Yeni Amiral Gemisi Akıllı Telefon 120Hz Yenileme Hızı Sunacak

Söz konusu kodların mobil yazılım geliştirme platformlarından biri olan XDA Developers üzerinden ortaya çıktığını ekleyelim. Yeni arayüz üzerinde yapılan çalışmalar sonrasında bulunan kodlar, ekran yenileme hızı seçeneklerinde 120Hz değerinin sunulacağını göstermekte.

Kodlar üzerinde yer alan bilgilerin dışında, arayüz içerisinde bazı menülerin de ortaya çıktığını belirtmek gerekiyor. 120Hz yenileme hızı seçeneğinin doğrudan arayüz içerisinde de sunulduğu görülmekte. Asıl merak edilen kısım ise söz konusu ekran özelliğinin hangi akıllı telefon modeliyle beraber geleceği.

Şu an için bu özelliğin bir sonraki amiral gemisi akıllı telefon modelinde bulunması bekleniyor. Bunun dışında bazı kaynaklara göre, Mi Max 4 akıllı telefonlarında yer alacak olan ekranın yenileme hızı yüksek olacak. Kodların Mi Max 4 modellerine ait olduğunu belirten kaynaklar da var.

Yeni ekran yenileme hızı ile gelecek olan telefonların ne zaman çıkış yapacağı konusunda herhangi bir açıklama bulunmuyor. Telefonların çıkış tarihi Xiaomi tarafından da herhangi bir açıklama yapılmış değil. Bunlar için bir süre daha beklemek gerekecek. Marka konuya ilişkin resmi bir açıklama yapacak olursa, sitemizde paylaşacağız.