Redmi 8 Tanıtıldı – Fiyat ve Açıklanan Özellikler

Redmi 8

Xiaomi çatısı altında kendini geliştirmeye devam eden markalardan biri olan Redmi, uygun fiyatlı akıllı telefon modellerine bir yenisini daha ekledi. Marka çok kısa bir süre önce yeni akıllı telefon modellerinin tanıtımını yaptı. Markanın yeni akıllı telefonları Redmi 8 modeli oldu. Başarılı bir tasarım ile gelen yeni seri akıllı telefon modeli için özelliklere bakalım.

Redmi 8 Tasarımı Dikkat Çeken Noktalar

İyi akıllı telefon modelleri arasında gösterilecek Redmi 8 modelinin, yeni nesil akıllı telefonların tasarımını yansıttığını görüyoruz. Telefonun üst kısımda bir çentik alanı dikkat çekiyor. Bu çentik alanı, içerisinde tek bir ön kamera sunuyor. Bunun dışında üst kısımda ekran bütünlüğü bozulmamış.

Alt kısma indiğimiz zaman ise yeni akıllı telefon modelinin geniş bir alt çerçeveye sahip olduğunu görüyoruz. Biraz geniş bir alt çerçeve alanı kullanılmış olsa da bu alanda Redmi yazısının kullanılmış olması epey şık bir görüntü sunulmasını sağlamış durumda.

Telefonların arka kapağına baktığımız zaman, yine üst üste sıralanmış çift kamera kullanılmış. Kamera alanı ayrı bir şekilde değerlendirilmiş. Kameraların hemen altında bir parmak izi sensörü bulunuyor ve bu sensörün altında da Redmi yazısı yer alıyor. Bunun dışında arka kapak renklerinin desenli olması da çok şık bir görüntü elde edilmesini sağlıyor.

Ölçüler: 156.48 mm X 75.41 mm X 9.4 mm

Ağırlık: 188 gram

Redmi 8 Ekran Özellikleri

Telefon genel olarak giriş seviyesi özelliklerine sahip gibi gözükse de başarılı detaylar karşımıza çıkıyor. Ekran özellikleri de bunlardan birisi. Bu modelde 6.22 inçlik bir ekran kullanılıyor.

720 X 1520 piksel çözünürlük değerine sahip olan ekranların sunduğu piksel yoğunluk değeri ise 270 PPi olarak açıklandı. IPS LCD panelle gelen telefon, Gorilla Glass 5 camlarını kullanıyor. Ekran gövde oranı ise %81.07.

Teknik Özellikler

Yeni akıllı telefonların teknik özellikleri de oldukça dikkat çekici. Söz konusu akıllı telefonların içerisinde Snapdragon 439 işlemcileri yer alıyor. 1.95 GHz hız değerine sahip olan 8 çekirdek işlemci ile Adreno 505 grafik birimi geliyor.

RAM kısmında ise 3 ve 4 GB olmak üzere iki farklı RAM miktarı bulunuyor. Redmi 8 akıllı telefonlarında kullanacağınız depolama alanı da RAM miktarına göre değişiklik gösteriyor. Telefonda 32 GB ve 64 GB depolama alanı seçenekleri var.

Batarya kısmında ise 5000 mAh değerinde iddialı bir pil var. USB Type C bağlantısının sunulduğu  Redmi 8 modelinde, 18 W hızlı şarj desteği açıklanan artılar arasında.

Kameralar

Telefonun arka kısımda çift kamerası var. 12 MP değerine ana kamera f/1.8 diyafram açıklık değerine sahip ve bu kameraya 2 MP değerinde ikinci bir kamera eşlik ediyor. Ön kısma baktığımız zaman ise 8 MP standart kameraların kullanıldığı görülüyor. Yine ön kamera kısmında da f/2.0 diyafram açıklık değeri var. Hem önde hem de arkada Full HD çekim yapılabiliyor.

Fiyat

Son olarak Redmi 8 için açıklanan fiyatlardan söz edelim. 12 Ekim tarihinde satışa çıkacak olan telefon 110 dolar başlangıç fiyatına sahip olacak. 4 GB RAM kullanan versiyon ise 125 dolar fiyatla satışa çıkacak.