MIUI 11 Global Versiyon Yayın Tarihi Açıklandı

Xiaomi MIUI 11

Xiaomi, sadece yeni akıllı telefon modelleri için çalışmalar yapmıyor. Markanın aynı zamanda Xiaomi MIUI 11 arayüzü için de çalışmalar yürüttüğünü biliyoruz. Yeni arayüzle beraber çok daha işlevsel bir kullanıma yer verecek olan markanın, Çin genelinde arayüz güncellemelerini sunmaya başladığını gördük.

Bazı akıllı telefon modelleri için Çin genelinde güncellemeler yayınlanmaya başladı. Bu güncellemeler bir yana, global versiyonun ne zaman geleceği konusu da merak uyandırmıştı. Global versiyon için beklenen haber ise sosyal medya paylaşımıyla geldi.

Xiaomi MIUI 11 Global Versiyon Ne Zaman Gelecek?

Çin genelinde yayına başlamış olan Xiaomi MIUI 11 arayüzünün, özelleştirilmiş bir versiyon olduğunu biliyoruz. Bu arayüz içerisinde Google’ın servislerinin kullanılmadığı biliniyor. Google’ın servislerinin kullanılamaması, iki farklı versiyonunun yayına sunulmasına neden oluyor.

İkinci versiyon olarak sunulan Global versiyonda, Çin dışında satışa çıkan akıllı telefon modelleri için yayınlanacak versiyon olarak karşımıza çıkıyor. Bu versiyon için çok geniş bir kullanım alanı var. Öyle ki Xiaomi, Çin dışında da çok ciddi satış rakamlarına sahip olan akıllı telefon markalarından biri. Haliyle global versiyon güncellemesi merakla bekleniyor.

Marka tarafından yapılan açıklamalara bakacak olursak, global versiyon güncellemeleri için de çok uzun bir süre beklemeye gerek kalmayacak. Öyle ki 16 Ekim tarihinde güncellemeler, desteklenen modeller için yayınlanmaya başlayacak. Güncellemenin 16 Ekim tarihinde tanıtılacak olan Redmi Note 8 Pro akıllı telefon modelinden sonra global olarak sunulması bekleniyor.

Yeni güncellemenin tüm modellere aynı anda sunulmayacağını da ekleyelim. Xiaomi MIUI 11 güncellemesinin tüm modellere gelmesi, biraz zaman alacak. Tahminler dağıtımın 3-4 ay süreceği yönünde.