Mi Notebook Pro Enhanced Edition Tanıtıldı – Özellikleri ve Fiyatı

Xiaomi Mi Notebook Pro Enhanced Edition

Xiaomi, akıllı telefonlarının yanında bilgisayar modellerini de yenilemeye devam ediyor. Markanın bu alanda kısa bir süre sonra yeni modellerini piyasaya süreceği açıklandı. Tanıtımı yapılan seri Xiaomi Mi Notebook Pro Enhanced Edition modeli oldu.

Özel versiyon olarak duyurulan yeni serinin detaylarından ve sistem özelliklerinden söz edelim. Bakalım bu modelde amiral gemisi bilgisayar serilerinde yer alan özellikler mi bulunuyor?

Xiaomi Mi Notebook Pro Enhanced Edition Tasarımı

Öncelikle yeni serinin tasarımından söz etmek gerekiyor. Bilgisayar kasa boyutlarında biraz daha ince bir seri. Kasanın ince olmasının yanında, ekran çerçeveleri de oldukça ince ve ekran alanı çok daha geniş duruyor. Bunun dışında klavye kısmının hemen altında yine büyütülmüş bir Trackpad alanının kullanıldığı görülüyor.

2 kg gibi bir ağırlık değeri bulunan bilgisayarın, çift ısı borusu sunduğunu görmek mümkün oluyor. Bu şekilde hem yüksek soğutma performansına yer veriliyor hem de daha verimli bir performans sunulması sağlanıyor. Yine tasarım kısmında parmak izi sensörlerinden ve klavyelerin arkasında yer alan şık arka aydınlatmadan da söz etmeden geçmeyelim.

Xiaomi Mi Notebook Pro Enhanced Edition Teknik Özellikleri

Yeni seri bilgisayar modellerinde, sistem özelliklerinin de yenilendiğini görmekteyiz. Hem ekran kısmında hem de iç kısımda yer alan teknik donanım kısmında daha başarılı bir laptop sunulmuş durumda. Önce ekran kısmından başlayarak özelliklerden söz edelim.

Ekran

Bilgisayarın ekran kısmında 15.6 inçlik bir boyut karşımıza çıkıyor. Standart panel boyutu sunulduysa da çerçeveler daha ince olduğu için ekran alanı biraz daha geniş duruyor. Full HD çözünürlük değerinin kullanıldığı bilgisayar modelinin 300 nit parlaklık değeri de yine görüntü konusunda başarılı bir parlaklık değerinin elde edilmesini sağlıyor.

İlginizi Çekebilir: Xiaomi 5G Telefonları Geliyor

Bunun dışında %100 sRGB renk dizisi desteği de yine öne çıkan detaylar arasında. 178 derece görüş açısı ve Gorilla Glass 3 koruma camları ise son detaylar arasında yer alıyor. Genel olarak ekranların başarılı bir performans sunduğunu söylemek yanlış olmayacaktır.

Teknik Özellikler

Teknik kısımda Xiaomi Mi Notebook Pro Enhanced Edition güncellenmiş olan bir model. Serinin içerisinde yeni nesil işlemciler kullanılıyor. 10.nesil Intel işlemcilerin kullanılacağı bilgisayarın içerisinde Intel Core i7-10510U serisi bulunuyor. Başarılı işlemcilerin 4.9 GHz saat hızına kadar çıkabildiğini biliyoruz.

Genel olarak başarılı bir işlemci performansı sunan serinin içerisinde yer alan RAM miktarı ise 16 GB olarak açıklandı. 16 GB DDR4 2666 MHz RAM sunuluyor. Bunun dışında bir de harici ekran kartı kullanıldığını görüyoruz. Harici ekran kartı kısmında ise 2 GB DDR5 Nvidia GeForce MX250 serisi ekran kartları bulunuyor.

Yine ekran kartı desteğinin bulunması da serinin öne çıkmasını sağlayan detaylar arasında. Bunun dışında Xiaomi Mi Notebook Pro Enhanced Edition modelinin 1 TB’a kadar depolama alanına yer verdiğini de ekleyelim. Tabii ki modelin içerisinde SSD depolama birimi kullanılmış durumda.

Teknik özellikleri bitirmeden önce ses sisteminde de söz edelim. Serinin içerisinde toplam 5W gücünde hoparlör bulunuyor. 2.5W x2 Audio by Harman ses sistemi, oldukça başarılı.

Tüm bu özelliklerle beraber Xiaomi Mi Notebook Pro Enhanced Edition serisinin satış fiyatı ise 6999 yuan olaran açıklandı. 1 TB i7 modeli için açıklanan fiyat, Türkiye’de 5.775 TL rakamına denk geliyor. Tabii ki bu fiyatın vergiler dahil olmayan rakamlar olduğunu da belirtelim. Serinin ülkemizde satışa çıkıp çıkmayacağı ise net olarak bilinmiyor.