Mi Cloud Nedir? Nasıl Kullanılır?

Mi Cloud

Akıllı telefon pazarında yer alan büyük firmaların, kullanıcılarına sunduğu özel bazı servisler bulunuyor. Bu servisler arasında en çok dikkat çeken servis ise bulut depolama ağları oluyor. Genelde akıllı telefonlar ve tabletler için kullanılan bulut depolama servisleri, kullanıcıların verilerinin depolanmasını sağlıyor. Bu servislerden birisi de Mi Cloud servisi.

Merak eden kullanıcılar için Mi Cloud servisi nedir? Nasıl kullanılır? Hesap açmak için nelere ihtiyaç var? Tüm bu sorulara cevap vermeye çalışalım.

Mi Cloud Nedir?

Xiaomi tarafından sunulan bir bulut depolama hizmeti olan Mi Cloud, Xiaomi kullanıcılarının verilerini bulut üzerinden yedeklemeye izin veren bir sistem. Kullanıcıların fotoğrafları, videoları, dosyaları ve kişisel verilerinin yedeklenmesi için kullanabilecekleri bu sistem telefon ve tabletlerde ekstra depolama alanına ihtiyaç kalmamasını sağlıyor. Sadece bulut depolama servisini kullanarak tüm verilerinizi yedekleyebiliyorsunuz.

Tıpkı Apple iCloud ve Samsung Cloud sisteminde olduğu gibi depolama alanı konusunda ise ücretli ya da ücretsiz kullanım yapabiliyorsunuz. Belli bir sınıra kadar kullanıcıların ücretsiz olarak depolama alanını kullanması mümkün. Bunun için ayrılan alanın üzerine çıkıldığı zaman, depolama alanı için ek paketler almanız gerekiyor.

İlginizi Çekebilir: Xiaomi Mi CC9 Pro 3C Sertifikası Aldı

Mi Cloud için Mi Hesabı Nasıl Açılır?

Ne olduğundan söz etmemizin ardından şimdi ise gelelim bu servisi nasıl kullanacağınız kısmında. Servisin kullanımı için de belli başlı noktalara dikkat etmeniz gerekecek. Öncelikler hesap oluşturarak işe başlamanız lazım. Hemen yapacağınız işlemlere geçelim.

Mi Cloud Nasıl Kullanılır?

Mi hesabınızı açmanız ilk aşama olacak. Bunun dışında servisi kullanmak için yapacağınız işlemlere geçelim.

Burada dikkat çeken detaylardan da söz edelim. Hesabınızla servise giriş yapmanızın ardından, depolama alanı karşınıza gelecek.

Burada Kişiler, Mesajlar, Galeri, Notlar, Kayıtlar, Cihazı Bul sekmelerinin yer aldığını görmek mümkün olacak. Tüm bu menüler yedeklerinize göre sınırlandırılmış olan menüler. Yani Kişiler kısmında rehber yedeğinizi, mesajlar kısmında mesaj yedeklerinizi görebiliyorsunuz. Yine galeri kısmında da fotoğraflar ve videoların yedeklendiğini göreceksiniz. Notlar bölümünde oluşturduğunuz notların kayıt altına alındığını göreceksiniz. Tüm kayıtlarınızı bu bölümden kontrol edebilir ve yedeklerinizi silip düzenleyebilirsiniz.

Mi Cloud hakkında bilinmesi gereken son detay ise 5 GB depolama alanının ücretsiz olarak sunuluyor olması. 5 GB depolama alanını aşmanız durumunda, ek paketler için satın alma gerçekleştirmeniz gerekecek.

Servis hakkında paylaşacağımız detaylar bu şekilde. Servisin kullanımı konusunda merak ettiğiniz başka bir konu varsa, yorum bölümünden bizlere ulaşabilirsiniz.